Babası ‘boş iş’ dedi, o el pompasından tüfek yaptı

Babası ‘boş iş’ dedi, o el pompasından tüfek yaptı

Amasya’da 16 yaşındaki liseli genç, babasının 'Boş işlerle uğraşma, daha mantıklı işlerle uğraş' demesine rağmen pes etmeyip el pompası ve su borularından yaklaşık 50 metre menzilli tüfek tasarladı.12 Haziran Anadolu Lisesi 10. sın


Tarih: 14.03.2019 08:58

Amasya’da 16 yaşındaki liseli genç, babasının "Boş işlerle uğraşma, daha mantıklı işlerle uğraş" demesine rağmen pes etmeyip el pompası ve su borularından yaklaşık 50 metre menzilli tüfek tasarladı.

12 Haziran Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Bilal Gün’ün tasarladığı yaklaşık 1,5 metrelik tüfek, birleştirilen boruların içine el pompasıyla kısa sürede dolan basınçlı havanın boruya yerleştirilen merminin metrelerce uzağa hızla fırlatmasını sağlıyor.

Sistemin çalışması için gerekli olan enerjinin pompanın sadece 4-5 turda doldurulmasıyla sağlandığına değinen Bilal Gün, “Kompresör ekleseydim daha hızlı bir şekilde dolabilirdi. Fakat ardınızda koca bir kompresör taşıyamazsınız. ‘İstediğim yere taşıyayım, istediğim yerde ateş edeyim’ diye el pompası kullanmayı tercih ettim” dedi.

Makine mühendisliği eğitimi almak isteyen Gün, ucunda çivi bulunan mermilerin atış yapılan tahtaları deldiği görülen silahını hiç para harcamadan yaptığını belirterek, “Daha da geliştirilebilir. Dürbün de takılabilir. Adeta yerli ve milli imkanlarla keskin nişancı tüfeği yaptım” diye konuştu.

Okulunun en başarılı öğrencileri arasında gösterilen oğluna silah yapımına kafa yormaya başladığı ilk günlerde "Boş işlerle uğraşma, daha mantıklı işlerle uğraş" diyen esnaf baba Bekir Gün de şimdi fikrini değiştirdiğini anlatarak, “Tamamen amatörce uğraşarak güzel bir silah yaptı. Çocuklarımızın önünü açmalıyız. Engel olmamalıyız. ‘Boş işlerle uğraşma’ dememeliyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı