Iğdır Üniversitesinde devir teslim yapıldı

Iğdır Üniversitesinde devir teslim yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yeni görevine başladı.


Tarih: 21.03.2017 20:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Iğdır Üniversitesine atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampüsü toplantı salonunda düzenlenen törenle yeni görevine başladı.


Düzenlenen programa Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Ak Parti Iğdır Millet Vekili Nurettin Aras, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Iğdır Üniversitesine atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ülkemizin bu güzel köşesinde yer alan, genç Üniversitenin rektörlüğünü yapacak olmanın heyecanı ve şevki içinde olduğunu belirtti.


Alman, “Vazifemizin önemini ve şahsıma yüklediğim mesuliyetin, bu ilim ve irfan kurumunda değerli mesai arkadaşlarımızla beraber güzel ve faydalı hizmetler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Bu kurumlarda, şehrin içini değiştirecek, halkın huzur ve refahını arttıracak fikir projeleri çıkması gerekir. Üniversite olarak, idari, siyasi, sivil kurumlar ve halkımızla iş birliği ve dayanışma içerisinde şehrimizin ekonomik gelişmesine ve sosyal huzuruna hizmet etmeyi kendimize hedef ediniyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına her türlü yapıcı ve katkı sunucu fikre açığız. Ülke insanı olarak anlayış ve kültür farklarımızı renk ve desen zenginliği olarak görüyor, bunların bir arada bulunması gereken ve resmi bütünlüğünü güzelleştiren unsurlar olarak değerlendiriyoruz. Fıtratın özünde sevgi ve muhabbet vardır. İnsanların bir bütün ve kardeş yapan sevgidir” dedi.


Iğdır Ak Parti Millet Vekili Nurettin Aras, “biz gençlerimize güveniyoruz. Güvenmeliyiz ve güvenmek zorundayız. Onlar bu ülke geleceğinin teminatıdır. Ama birileri eğitim denilen şu güzel hadiseden girerek kendilerine kul yetiştirdiler. Rus büyük elçisini öldüren polisi düşünüyorum da, bana öyle geliyor ki ona deseler git anneni veya babanı öldür gidip öldürürdü. Çünkü o kuldu. Birilerine kuldu. Bizim anlayışımızda birilerine kul olmak yoktu. Sadece yaradana kul olmak vardır. Birilerine kul yetiştirdiler ve 15 temmuz cinnet darbesine şahit olduk” şeklinde konuştu.


Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ise , “Iğdır Üniversitesi ilk defa devir teslim törenine tanıklık ediyor. Üniversiteler bulundukları yörenin, Ülkenin hatta Dünyanın eğitim faaliyetlerinin en üst düzeyde sürdürüldüğü bilim yuvalarıdır. Bu bilim yuvalarında bilimsel faaliyetler gerçekleştirilir. Bu bilimsel faaliyetler doğrultusunda o yörenin, Ülkenin ve Dünyanın ihtiyacının olduğu bilim adamları ve insan kaynağı toplumun önüne serilir. Üniversitelerin esas evrensel görevi ve fonksiyonu bunlardır. Bunların yanında Üniversitelerin diğer önemli bir işlemi daha vardır ki, geldikleri İlde veya yörede oranın ekonomik kalkınmasına sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunmak ve destek vermektir” ifadelerini kullandı.


Tören, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın Şanda’nın, Iğdır Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya plaket vermesinin ardından verilen kokteyl ile son buldu.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı