Minikler hayallerindeki robotu tasarlıyor

Minikler hayallerindeki robotu tasarlıyor

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan özel bir kreşte eğitim gören 2 ila 6 yaş arasındaki öğrenciler, hayallerindeki robotları tasarlıyor. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte tasarladıkları robotlar arasında alkışa duyarlı mutluluk


Tarih: 16.03.2019 10:57

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan özel bir kreşte eğitim gören 2 ila 6 yaş arasındaki öğrenciler, hayallerindeki robotları tasarlıyor. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte tasarladıkları robotlar arasında alkışa duyarlı mutluluk robotu ile Mevlana robotu dikkat çekiyor.

Antalya’nın Kepez ilçesinde hizmet veren Özel Eymen Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin, Bilişim Teknolojileri Robotik Yazılım Kodlama Öğretmeni Mine Emen ile birlikte yaptıkları robotlar dikkat çekiyor. Robotik kodlama ve yazılım dersleri gören minikler, öğretmenlerinin yardımıyla hazırlanan robotik mekanizmalara hayal dünyalarında kurdukları karakter ve tasarımları robotlara yansıtıyor. Miniklerin tasarladıkları robotlarda en dikkat çekeni ise alkışa duyarlı mutluluk robotu ile ilahi eşliğinde dönen Mevlana robotu oldu.

"Onlar hayal ediyor, birlikte tasarlıyoruz"

Verdikleri eğitimde çocukları önce düşünmeye ardından hayal etmeye yönelttiklerini belirten öğretmen Mine Emen, öğrencilerinin sınırların ötesinde ürünler çıkarttıklarından bahsetti. Emen, "Mevlana robotu, 4 yaşındaki bir çocuğumuzun fikriydi. Farkındalıklı çocuklarla olduğumuz için çevrelerine dikkatli bakıyorlar ve olmayan şeylerin hayalini kurarak onun robotunu yapmak istediler. Bir öğrencimiz de alkışla hareket edebilen bir robot düşündü. Adını mutluluk robotu koyduk. Onunla birlikte alkışla çalışan robot tasarladık. Önemli olan onlara düşünmeyi ve hayal etmeyi öğretmek. Onlar hayal ediyor, birlikte tasarlıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı