Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar fiyatları dün Çin'den gelen son dakika haberleriyle 3.80 üzerine çıkmıştı. Dolar yeni güne kapandığı 3.7988 üzerinden fazla dalgalanma olmadan başladı


Tarih: 11.01.2018 10:53

Dolar fiyatları yıl sonundan beri süren ve 3.73 liraya kadar inen düşüş grafiğini bu hafta yukarı çevirmişti. Çin'den gelen son dakika haberleriyle 3.80 üzerini test eden dolar bugüne yatay başladı.

 

Çinli yetkililer, döviz varlıklarının yeniden değerlendirildiğini ve ABD tahvillerini daha az çekici bulduğunu belirtiyor. Bu gelişmenin ardından dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında hızla değer kaybederken gelişen ülke paralarında satış baskısı yaşanmış ve dolar/TL öğlen saatlerinde 3,8032'ye dek çıktıktan sonra günü 3.7988 TL ile kapatmıştı.

 

11 Ocak sabah 07:20'de ise dolar 3.7915 lira oldu. Sabah 09:10'da ise dolar yüzde 0.30 kayıpla 3.7886 TL'den el değiştiriyor.

 

Çin, 3,1 trilyon dolarlık döviz rezervine sahip ve bu varlık için yatırım kararları piyasanın dengeleri açısından oldukça hassas. Çin'in elinde 1,19 trilyon dolarlık da ABD tahvili bulunuyor.

 

Dolar kurunda düşüşün bitmesi ve tekrar yükselişe geçilmesinde petrol fiyatlarının artmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Öte yandan,  Almanya tahvil getirileri Ekim sonundan beri en yüksek seviyelerde seyrediyor.

 

Euro da TL karşısındaki kayıpları uluslararası piyasalardan gelen haberler sonrasında toparladı. Hafta başında 4.50 altına inen euro/TL bugün yüzde 1.34 artarak 4.5614 liraya çıksa da bugüne düşüşle başladı. Euro fiyatları 07:20 itibarıyla 4.5359 lira.


Anahtar Kelimeler: Dolar güne nasıl başladı?
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü