Van, Bitlis, Muş ve Hakkari

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de Atatürk'ü anma programları

10 Kasım 1938'de kaybettiğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hüzünle anıyoruz. Van ve bölgede gerçekleşen anma programlarını sizler için derledik.


Tarih: 10.11.2018 09:50

Haber anlık olarak güncellenmektedir...

 

Van

 

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören Van Devlet Tiyatrosunda devam etti. Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Oratoryo gösterisi ile devam eden tören, 10 Kasım ile ilgili düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve Atatürk koşusu dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 

 

Erciş

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakmayla başlayan program, saat 09.05’te ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anma programına daha sonra Erciş Kaymakamlığı Çok Amaçlı Salonunda Erciş Atatürk Anadolu Lisesi tarafından tertiplenen programla devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığında görevli Topçu Yarbay Barış Özbay tarafından ‘Atatürk’ün askeri kişiliği’ anlatıldı. Programı ‘Atatürk’ konulu videonun izlenmesi, öğrencilerin şiir okunması takip etti. Atatürk’ün ‘Mektup’ isimli eserinin okunmasının ardından, yine öğrencilerden oluşan koru tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. 10 Kasım Atatürk’ü anma konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi. 


Her iki programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, kamu kurum amirleri, siyasi parti, oda ve STK temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Muradiye

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saat 09,05’te ise tüm ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkçe öğretmeni Hediye Kanat yaptı. Öğrencileri tarafından şiir, oratoryo ve Atatürk konulu diğer etkinlikler sunuldu. Öğretmen Rabia Duman tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Zeybek oyunuyla devam eden program resim- şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle son buldu. 


Anma programına Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, Garnizon Komutanı Binbaşı Evren Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Torun, Emniyet Amiri Hasan Gün, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Başkale

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saat 09,05’te ise siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam eden program resim- şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle son buldu. 


Anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asim Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüsnü Bozkurt Uza, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 

 

Çatak

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması bayrakların yarıya indirilmesiyle devam etti. Saat 09:05’te ise siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program sona erdi. 


Düzenlenen törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Karakoç, Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve kurum amirleri katıldı. 

 

Çaldıran

 

Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması bayrakların yarıya indirilmesiyle devam etti. Saat 09,05’te ise tüm ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Yavuz Sultan Selim İlkokulu Konferans Salonunda devam etti. Burada öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün hayatını anlatan slayt gösteriler, 10 Kasım oratoryosu ve skeç gösterileri ile son buldu. 


Programda bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümünü anmaktayız. Gazi Mustafa Kemal paşa ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Önderimizin hatıralarını, anılarını izlerken ülkemiz için ne kadar çok fedakârlık ve özveride de bulunulduğunu daha iyi anlıyoruz. Ülkemizi canları pahasına feda ederek bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anarken, gazilerimize sağlık dolu yasam diliyorum” dedi. 


Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Ali Saban, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, 1. Hudut Tabur Komutan Vekili Piyade Binbaşı Mahmut Yıldız, şehit aileleri ve gaziler, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

 

Bitlis

 

Anma programı Atatürk Mahallesindeki Cumhuriyet Meydanında başladı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, kurumu amirleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı program çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması ile başladı. Saat 09:05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Anma programı Bitlis Kültür Merkezinde devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler tarafından yapıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Atatürk belgeseli izlettirildi. 


Program yine öğrenciler ve müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan Atatürk’ün en sevdiği şarkılar söylenmesi ile sona erdi. 

 

Tatvan

 

Kaymakamlık bahçesinde Atatürk'ün büstüne çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Tatvan Kültür Merkezi'nde devam etti. Kültür merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan programda ayrıca gösterilerin sunularak, şiirlerin okundu ve Atatürk'ün hayatından kesitlerden oluşan slayt gösterisi sunuldu. Hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona eren program sonrasında İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, programın düzenlenmesinde emeği geçenleri teşekkürlerini iletti. Program kapsamında ayrıca Atatürk konulu fotoğraf sergisi açıldı. Davetliler program sonrası sergiyi gezdi. 


Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Hizan

 

Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu’nun çelenk bırakmasıyla başlayan program, saat 09.05’te ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi. 


Düzenlenen anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, İlçe Tabur Komutanı Yarbay Ümit Duyu, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale, kurum amirleri, STK temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Güroymak

 

İlk olarak Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saat 09:05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile bayraklar yarıya indirildi. Daha sonra Güroymak YİBO Salonunda devam eden programda ise; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu skeç, oratoryo, şiirler okunması ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Günün anlam ve önemiyle ilgili kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından çeşitli hediyeler verildi. 


Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Jandarma Bölük komutanı, Jandarma Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, polis, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Muş

 

Bulanık

 

Bulanık Hükümet Konağı önünde çelenklerin sunulmasının ardından Bulanık Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda anma etkinliği düzenledi. Bulanık Turgut Özal Ortaokulu tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bulanık Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda anma etkinliğine Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Türker, İlçe Garnizon Komutanı İsmail Horzum, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından verilen ödüllerle son buldu. 

 

Malazgirt

 

İlk tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve siyasi parti temsilcilerinin çelenklerinin sunumu ile başladı. Program; saat 09:05'te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ve göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesi ile buradaki program sona erdi. Programın ikinci bölümüne ise Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam edildi. Atatürk'ü anma programı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve ilçedeki müzik öğretmenleri tarafından koro halinde Atatürk ile ilgili şarkı ve türküler okunmasının ardından program ödül töreni ile son buldu. 


Programa Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Emrah Kesikbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Dilek Otay, Malazgirt savcı ve hakimleri, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 

 

Varto

 

Sabah saatlerinde Hükumet Konağı önünde başlayan 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerine, Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Erkan Kaçmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Anzarlı, İlçe Jandarma Bölük komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser İsmet Zararsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumu sonrası 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, anma törenlerine Kültür Merkezi Konferans salonunda devam edildi. 


Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmalar yapıldı ve şiirlerin okunduğu program, oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi. 

 

Hakkari

 

“10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında Valilik binası önünde bulunan Atatürk büstüne Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. İki dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Atatürk Kültür Merkezi salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi, oratoryo-tiyatro gösterisi, şiirlerin okunması, solu türküler ve etkinlikler kapsamında şiir yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinden sonra program sona erdi. 


Anma etkinliklerine Belediye Başkanı Vali Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve Mustafa Duruk, İl Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Ünal Akmeşe, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Neşe Kıyar, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ak Parti İl Başkan Vekili Tacettin Kahraman, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkan Vekili Murat Çallı, Metin Kahraman ile kurum amirleri katıldı. 


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı