Ankara'daki saldırı girişimi sonrası düğmeye basıldı! HDP il sözcüsü dahil 20 kişi gözaltında

Ankara'da saldırı girişiminin ardından ekipler harekete geçti. İstanbul ve Kırklareli'de HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları dahil 20 kişi gözaltına alındı.


Tarih: 02.10.2023 09:48 Güncelleme: 02.10.2023 09:55

İstanbul ve Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonlarda, Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanları da bulunuyor.

 

Operasyon, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun amacını açıklayarak, "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda BTÖ'nün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan; sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul'da 11 ilçemizde ve Kırklareli'nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" dedi.

 

Operasyon sonucunda gözaltına alınan kişilerin sorgulanmaya devam edeceği bildirildi. İçişleri Bakanı, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor