Birçok ilimize sarı kodlu uyarı: Sağanak, rüzgar ve toz taşınımı var

Birçok ilimize sarı kodlu uyarı: Sağanak, rüzgar ve toz taşınımı var

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 16 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 16.10.2023 08:08 Güncelleme: 16.10.2023 08:37

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Tokat, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. 

 

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR 

 

Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, Akdeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

 

RÜZGAR BEKLENİYOR 

 

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.  

 

KUVVETLİ SAĞANAK, RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR 

 

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Meteoroloji bu kentleri sarı kodla uyardı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Onlarca estetik geçirdi! Dünyanın en büyük dudaklarına sahip, yeni hedefini açıkladı

Korkunç olay! Evini bastı: Kurşun yağdırdı

Feci kaza! Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı: Çok sayıda yaralı var

İşte yeni düzenlemenin detayları! Erdoğan, 'Öğretmenlerimiz müsterih olsun' diyerek açıkladı

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu