Çip takacaklar diyenlere inanan pek kalmadı! Memleketin her yerinde 4. doz kuyruğu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hatırlatma doz uyarısı sonrasında Sağlık Bakanlığı 4. doz hatırlatma aşısı için memleketin her yerinde uzun kuyruklar oluştu.


Tarih: 13.07.2022 15:12

Yaklaşık 2 buçuk yıldır koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Toplumsal tedbirler gevşetilse de bireysel tedbirler alınmaya devam ediyor.

 

Salgının en başından beri Türkiye'de aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşı karşıtlarına aldırış etmeyen vatandaşlar, hâlâ aşı olmak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

Son haftalarda koronavirüs vaka sayıları omicron varyantı nedeniyle patlama yaşamıştı.

 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI

 

Bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara hatırlatma aşısı için çağrı yaptı. Koca, "Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun, bir tek can kaybıdır ki o telafi edilemez. Sağlıkta, çözülemeyecek sorunumuz yok. Çareleri ya uygulamaya konuldu veya konulmak üzeredir. Sağlık sistemimiz ve sağlık çalışanlarımız, salgından bu yana ağır şartlarda yıprandı; bunu siz de takdir edersiniz. Arkadaşlarımız için yapılan iyileştirmeler, 15 Ağustos'ta herkesçe gözle görülür hale gelecek. Sizler için de üstümüze düşeni hızla yapıyoruz. Önemli işlerin başında karar, devamında ısrar, neticesinde memnuniyet ve huzur vardır. Bu neticeye birlikte çok yaklaşmış bulunuyoruz. Bu inanç ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı kutluyorum. Her birinize, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

 

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

 

Geçtiğimiz günlerde hatırlatma dozu için randevular açıldı. Kısa süre içerisinde vatandaşlar, hastanelere aşı olmak için akın etti.

 

AŞIDA SON DURUM

 

Covid-19'la mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasında, toplam aşılanan kişi sayısı 148 milyon 61 bini geçti.

 

Ülke genelinde birinci doz uygulanan kişi sayısı 57 milyon 163 bin 16 kişi olurken, ikinci dozu yaptıran kişi sayısı şu anda 57 milyon 863 bin 16 oldu. Üçüncü doz aşı sayısı ise 27 milyon 841 bin 712 oldu.

 

 

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında ülke genelinde yapılan aşı uygulaması, "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sayfasından anlık olarak il bazında canlı veriliyor.

 

Sağlık Bakanlığına ait "https://covid19asi.saglik.gov.tr/" adresinde yer alan Türkiye haritasıyla tüm illerdeki aşılama sayılarına ulaşılıyor.

 

Haritada toplam sayı iki dakikada bir, illere göre dağılım ise 10 dakikada bir güncelleniyor.

 

Türkiye'de toplumsal aşılamanın başladığı 14 Ocak 2021'den bu yana saat 14:55 itibarıyla 148 milyon 61 bin 356 kişi aşılandı.

 

İşte, son güncellenen harita;

aşı


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor