Dev fabrika alevlere teslim oldu! 128 personel, 50'nin üzerinde araç sahaya indi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan boya üretimi yapan tesiste çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale amaçlı çevre illerden de ekipler sevk edilirken, 128 personel, 50'nin üzerinde araç sahaya indi.


Tarih: 03.02.2024 14:35 Güncelleme: 03.02.2024 17:34

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir kimya fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı.

 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

 

Pelitli Mahallesi Sanayi Sokak'ta çeşitli kimyasal maddelerin üretimi yapılan fabrikada, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile OSB'lere bağlı çok sayıda itfaiye görevlisi, AFAD, sağlık ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Fabrikada, üretimde kullanılan bazı kimyasal maddeler de çalışanlarca buradan uzaklaştırıldı. Alevleri gören bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

kocaeli

 

KONTROL ALTINA ALINDI

 

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin fabrikadaki soğutma çalışmaları sürüyor.

 

fabrika yangını


"HERHANGİ BİR YARALANMA, ETKİLENME SÖZ KONUSU DEĞİL"

 

Vali Seddar Yavuz, yangın ihbarı üzerine bütün ekiplerin olay yerine sevk edildiğini belirterek, "Yangınla ilgili herhangi bir yaralanma, etkilenme söz konusu değil. Bütün ekipler bölgede. Çevre açısından, Çevre Müdürlüğü ekipleri hepsi yönlendirildi." dedi. Yavuz, ekiplerin yoğun çalışmasıyla, yangının diğer fabrikalara sıçramasının engellendiğini vurgulayarak, "Yangın kontrol altına alındı. Çevreye de herhangi bir olumsuz etkisi olmadı. İnsan sağlığı açısından da ölçümleri titizlikle yapıldı." ifadesini kullandı.

 

yangın

Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor