Sahada sukunet için birlikte çalışmaya devam

Sahada sukunet için birlikte çalışmaya devam

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya’da ortak basın toplantısı düzenledi. Mevkidaşlar, sahada sukunetin devamı için birlikte çalışmayı sürdürme mutabakatına vardı.


Tarih: 30.06.2021 18:07

ANTALYA (İGFA) - Antalya’da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın açıklaması için kameralar karşısına geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili ilişkilerin yanında Rusya’yla çalıştığımız bölgesel konular olduğunu belirterek, "Suriye, libya, Afganistan ve Karabağ konularını ele aldık. Amacımız bu bölgelerde istikrarın ve barışın kalıcı olması. Suriye’de sükunetin sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Bakan Çavuşoğlu, ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşmasına etkisi, ne de Montrö Anlaşmasının Kanal İstanbul’a etkisi olduğunu söyledi.

LAVROV: "KANAL İSTANBUL YABANCI ASKERLERE ZEMİN HAZIRLAMAZ"

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'da herhangi bir suretle İstanbul Kanalı'nın yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacağının altını çizdi. Montrö Sözleşmesi'nin uygulanması konusunda Türk dostlar ve meslektaşlarla olan etkileişmden memnun olduklarını ifade eden Lavrov, Rus vatandaşların Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak gördüğünü belirterek, turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceklerini söyledi.

https://youtu.be/1DXvnkaOpjw

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler