'Güçlü ebelerle anne ve bebeği emin ellerde'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Güçlü ebelerle anne ve bebeği emin ellerde’ eğitimi verildi.


Tarih: 25.05.2018 14:44

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Hemşire Fatma Erdemir tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulan ‘Güçlü ebelerle anne ve bebeği emin ellerde eğitimi’ projesi, 2017 yılı ‘Teknik Destek Programı’ çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı. Proje, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Görevli Doç. Dr. Hafize Öztürk Can tarafından gerçekleştirildi. Ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları ve normal doğumun yaygınlaştırılması amacıyla doğum öncesi hazırlık hizmetinde görev alan eğitmenleri yetiştirmek ve doğumhanede çalışan ebelerin doğal doğum konusunda bilgilerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimde 


‘Doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri” konularında bilgiler aktarıldı. 5 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 


Abone Ol 

Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

O eşyası da bulundu! Düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı anlar

Cem Yılmaz'dan büyük sürpriz! 20 yıl sonra sevenleriyle buluşacak

Van'da attan düşen hasta için ambulans helikopter havalandı

Derecik'te havalar ısındı, kuzu otu mesaisi başladı

İbrahim Reisi hayatını kaybetti! Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi

Kabine sonrası sözleri çok çarpıcı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı