Gaziantep'te tarım eğitimlerine başlandı

Gaziantep'te tarım eğitimlerine başlandı

Gaziantep'te işsiziğin azaltılması ve istihdam sağlanması için Meyve Fidan Üretim Eğitimi ve Kooperatifçilik Geliştirme Eğitimleri başladı.


Tarih: 30.03.2021 13:41

GAZİANTEP (İGFA)- İstihdamın korunması, artırılması, kadınların, gençlerin, uzun süreli işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren gruplara yönelik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı iş birliği protokolü gereğince Meyve Fidan Üretim Eğitimi ve Kooperatifçilik Geliştirme Eğitimleri verilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi ile Şahinbey Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen eğitimler, teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Eğitimlerde verilen kurslarla, kooperatifçiliğin yaygınlaşması, doğru tarım tekniklerinin gösterilmesiyle birim alanda daha fazla gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Kurumlarca düzenlenen ve toplamda 45 kişinin yararlandığı eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara “Kurs Bitirme Belgesi” verilecek.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı