EYT

EYT'nin açıklanmasının ardından SGK önünde uzun kuyruklar oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'yi açıklamasının ardından ülke genelinde SGK binalarının önünde uzun kuyruklar oluştu.


Tarih: 29.12.2022 11:30 Güncelleme: 29.12.2022 11:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'de yaş sınırlaması olmayacağı açıklamasının ardından vatandaşlar prim borçlanması için SGK önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

ANKARA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün akşam düzenlediği basın toplantısında EYT düzenlemesine ilişkin detayları paylaştı. Erdoğan, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup, prim gün sayısını tamamlayan herkesin yaş sınırlaması olmadan EYT düzenlemesinden faydalanabileceğini açıkladı. Bunun üzerine emekli olmak isteyen ama prim gün sayısı dolmayanlar, 2022 yılının bitmesine 2 gün kala askerlik ve doğum borçlanma işlemlerini tamamlayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ersoy Ketenci

"Şu anda burada 2 bin kişiye yakın insanlar bekliyor"


Askerlik borçlanma işlemlerini gerçekleştirmek için SGK binası önündeki kuyruğa girdiğini ifade eden Ersoy Ketenci, "Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla beraber, şu an prim günü eksik olanlar askerlik borçlanması için il ve ilçelerindeki SGK müdürlüklerine başvuruyor. Tabii kiminin 550 gün, kiminin 300 gün eksiği var. 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlarımız, borçlanıp emekli hakkını kazanmış bulunuyor. 2022 yılının bitmesine son 2 gün kalması, 2023’te ödemelerin biraz daha fiyata yansımasından dolayı insanlar burada yoğunluk oluşturdu. İnşallah SGK’nın sistemi çökmez, çünkü aşırı yoğunluk var. Şu anda burada 2 bin kişiye yakın insan bekliyor" ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtti. Düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak Şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabileceğini de açıkladı. Milyonlarca insan sevindirirken sabahın erken saatlerinde vatandaşlar prim günlerini hesaplatmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bağcılar SGK önünde oluşan EYT kuyruğu da havadan görüntülendi.
Asker borçlanması için geldiğini söyleyen bir vatandaş, “EYT için bekliyorum. Benim 25 yılım dolmadığı için 1 yılım var. Askerliğimi ödemek istiyorum. O yüzden bu sıradayım. Bir saatir bekliyorum. Kuyruk 1 kilometreye yakın. Çok mutlu olduk sevindik. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

istanbul
Doğum borçlanması için geldiğini belirten bir vatandaş, “ Doğum borçlanması yapacağız. Doğum borçlanması yaparsam tutuyor. Olmazsa benim 32 yıldır girişim var. Herkesin yararına inşallah daha da iyi olur” ifadelerini kullandı.

 

TOKAT

 

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yapılan düzenlemeyi ekranları başında izleyen Tokatlılar, sabahın ilk saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurum İl Müdürlüğüne önünde sıraya girdi. 

tokat

Vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanması için başvuruda bulundu. Askerlik borçlanması için sıraya giren vatandaşlardan Yaşar Altuntaş, EYT düzenlemesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Günlerdir bu günü bekliyorduk. Tayyip babadan, devletimizden Rabbim razı olsun” dedi. Ahmet Türel de yaşadığı sevinci ifade ederek “Cumhurbaşkanımız böyle bir güzellik sağladı. Cumhurbaşkanımızı akşam haberlerde izledikten sonra sabah ilk işimiz SGK’ya gelmek oldu. Sevinçliyiz, müjdeli haberi alanlar buraya koşmuş” diye konuştu.

 

ÇANAKKALE

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için beklenen müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada EYT'de yaş şartının olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurdu. Açıklamanın ardından Çanakkale’de vatandaşlar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne önünde kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar SGK yetkililerinden konuyla ilgili bilgi aldı.

çanakkale
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam açıklanan EYT için SGK’ya geldiğini belirten Özcan Örs (46), “Öncelikle hem Türkiye’ye hem de bütün emeklilere hayırlı ve uğurlu olsun. Askerlik borçlanması için geldik. Süreç tamamlamayla ilgili geldim. Ben Şubat ayında netleşir diye düşünüyorum. Çünkü daha yasa onaylanmadığını biliyoruz. Ama biz başvurularımızı yaptık. Askerlik borçlanması için bunu yapmak zorundaydık. EYT beni kapsıyor. Ben Bağ-Kur’lu olduğum için 9 bin gün istiyor. Benim de 250 günüm kalıyor. Allah’ın izniyle onu da ödedikten sonra 1 yıl içerisinde herhalde büyük ihtimalle emekli olacağız. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.
SGK önünde EYT için sıra bekleyen Ahmet Tutuk ise “Beni kapsıyor. Yaklaşık bana 11-12 yıl vurmuştu. 6-7 yıldır bekliyorum. Şuanda yasadan yararlanacağız. İnşallah emekli olacağız. Cumhurbaşkanı daha önce bu EYT sorununu çözeceğiz demişti. Bekliyorduk. Hatta yaş sınırı getirilecek denildi. Yaş sınırı olmaması lazımdı. Yaş sınırı olmaması mantıklı. Mutluyuz. Emekli olacağız” diye konuştu.

 

ANTALYA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtti. Erdoğan, düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacağını söyleyerek, şartları sağlayan herkesin emeklilik hakkından faydalanabileceğini de açıkladı. Bu açıklamalarla milyonlarca insan sevinirken, sabahın erken saatlerinde vatandaşlar prim günlerini hesaplatmak için Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi Sokullu Caddesi üzerindeki Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi.



"Çok iyi oldu, emekli olacağım"


Yüzlerce vatandaşın SGK binası önüne gelmesi ile uzun kuyruk oluştu. Vatandaşlardan bazılarının prim günlerini sorgulamak, bazılarının da asker borçlanması ve doğum borçlanması için merkeze geldiği öğrenildi.


Kararı gece çalıştığı için yeni öğrendiğini belirten vatandaş, "Duyar duymaz buraya geldim. Askerlik borçlanması yapacağım. Çok iyi oldu, emekli olacağım. 27 yıldır bugünü bekliyorum. 1995 yılında ilk sigorta girişim oldu. Cumhurbaşkanı'mızdan Allah razı olsun. Bizim işimizi yaptı. Şu an sırada bekliyorum, umarım akşama kadar sürmez" dedi.

antalya

"Akşam haberi dört gözle bekledik"


Prim gün sayısını hesaplatmak için gelen İrfan Bulut, "Benim sigorta girişim 1999 yılı 6’ncı ayında başladı. Emekli olabilirsem olacağım. Azcık senemizde eksik var, ona baktıracağım" sözlerine yer verdi.


Ahmet Çağıl ise şu sözlere yer verdi:


"Akşam haberi dört gözle bekledik, sevinçle karşıladık. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bundan dolayı birkaç gün yoğunluk olacaktır. Bunlar da aşılacak. Ben 25 yılımı doldurdum, 1997 yılında girişim var. Borçlanmadan dolayı bir yoğunluk var. Mesai saati içerisinde bu kadar kişinin işleminin yapılacağını sanmıyorum."

 

YOZGAT

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün akşam EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtmesinin ardından Yozgat’ta da Sosyal Güvenlik Kurumunda yoğunluk yaşanmaya başlandı. Birçok vatandaş, sabahın erken saatlerinde prim günlerini hesaplatmak ve dilekçe vermek için SGK binasına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklaması Yozgat’ta da vatandaşları mutlu etti.


Doğum borçlanması için SGK’ya geldiğini söyleyen 41 yaşındaki Zeynep Altun, “EYT için emekli olmak için geldim. Kızımın doğumundaki aradaki boşluğu doldurmak istiyorum. Bu karar bizim için büyük bir sürpriz oldu. Ben yaştan dolayı beklemiyordum ama herkese güzel bir iyilik yaptı. İnşallah herkes değerlendirir. 41 yaşında emekli olmak güzel bir duygu.” dedi.

tokat
Askerlik borçlanması için geldiğini belirten Hurşit Yıldız ise, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum bizleri düşündüğü için onun kararı bizi mutlu etti. Askerliğimizi borçlanıp emeklilik dilekçemizi vermeye geldik. Çok mutluyuz, dilekçemizi verip bekleyeceğiz. Bu kararı çok bekledik. Rabbim razı olsun Cumhurbaşkanımızdan.” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasına çok sevindiğini söyleyen İlknur Öztürk de, “Günümüz tamamladı, yaş şartını bekliyorduk. SGK’ya geldik ve dilekçemizi vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

İZMİR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek isteyenler sabah erken saatlerden itibaren İzmir’deki SGK binalarına geldi.


SGK Konak Sosyal Güvenlik Merkezi önünde sıranın kendisine gelmesini bekleyen vatandaşlar, görevlilere borçlanma ve emeklilikle ilgili sorular sordu, bazıları da borçlanma için dilekçe verdi.

izmir
Askerlik borçlanmasını sormak için geldiğini belirten İsmail Özkan, “Benim sigorta girişim 1993, askerlik borçlanması yapıp 5 bin gün üzerinden emekli olabilecek miyim bunu sormaya geldim. Zam gelmeden bu borçlanmayı halletmek istedim. Dilekçemi verdim. Emeklilikte yaş sorununun kalkması güzel oldu. Hayırlısı olsun. İnsanlar mağdur olmadı” diye konuştu.


Emekli olmak için 10 ay eksiği olduğunu söyleyen Halil Cengiz ise “Onu tamamlayınca EYT’den faydalanacağım. EYT’nin çıkması çok iyi oldu. İnsanların beklediği haktı” dedi.


“Emeklilikle ilgili karar bizi mutlu etti”


Doğum borçlanması için dilekçe veren Esin Tuna da “Borçlanacağız ve ödeyeceğiz. İnşallah emekli olmak istiyoruz. Sabah 07.30’da geldim. Hem içeride hem dışarıda kuyruk var, herkes bekliyor. Emeklilikle ilgili karar bizi mutlu etti. Sonuçta vatandaşın işine yaradı, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

AYDIN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar, borçlanma ve prim gün sayısı hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarına gelmeye başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da borçlanmalar için 2023 zammından etkilenmemek isteyen vatandaşlar, SGK binalarında yoğunluk oluşturdu. Yaşanan yoğunluk ile birlikte SGK personelleri de tam kapasite olarak hizmet vermeye başladı.

aydın
Ayrıca EYT Yasası’nın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi beklenirken EYT’nin yasalaşmasının ardından yoğunluğun daha da artması bekleniyor.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı