Gecenin en güzel karelerini şuraya bırakıp kandilinizi kutlayalım

Miraç Kandili yurt genelinde dualarla idrak edildi. Yurdun her yerinde 6 Şubat'ta kaybettiğimiz canlarımız için eller semaya kalktı.


Tarih: 06.02.2024 22:02

Türkiye, asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinde yiten canlarını anarken, denk gelen Miraç Kandili için de camilere akın etti, kaybettikleri için duaya durdu.

 

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, yurt genelinde idrak edildi.

 

kahramanmaraş

 

Kahramanmaraş

 

Kahramanmaraş 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü ile aynı güne gelen Miraç Kandili'nde depremzede vatandaşlar, Abdülhamit Han Camii'ne akın etti.

 

osmaniye

 

Osmaniye

 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de Miraç Kandili dualarla idrak edildi. Osmaniye Bülbül Camii'nde düzenlenen programa akın eden Osmaniyeliler kaybettikleri yakınları ve bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için dua etti.

 

sakarya

 

Sakarya

 

Sakarya’da eller semaya asrın felaketi olan depremde hayatını kaybedenler için açıldı, dua edildi. Dua sırasında ise bir vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

 

bitlis

 

Bitlis

 

Bitlis merkez Ersan Camisi'nde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ile Miraç Kandili münasebetiyle ilçede mevlit programı düzenledi.

 

hatay

 

Hatay

 

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle camilere akın etti. TOKİ Rasulullah Camisi'nde bir araya gelen Hataylılar, ellerini semaya açarak dualar etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Mevlid-i Şerif okunarak depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor