İzmirli Lara'nın Göbeklitepe resmine Japonya’dan ödül

İzmirli Lara'nın Göbeklitepe resmine Japonya’dan ödül

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'yi anlattığı resimle 21'inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması'ndan ödül kazanan 10 yaşındaki Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.


Tarih: 21.04.2021 10:42

İZMİR (İGFA)- Japonya 21'inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması'nda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'yi anlattığı resimle Kanagawa ödülüne layık görülen İzmirli Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.

Göbeklitepe'nin eski ve yeni halini çizdiği ödüllü resminin bir kopyasını Başkan Tunç Soyer'e hediye eden dördüncü sınıf öğrencisi Lara, 56 farklı ülkeden 8 bin 62 eserin katıldığı yarışmada Türkiye'den ödül kazanan tek isim oldu.


GÖBEKLİTEPE'Yİ HİÇ GÖRMEDİ

Ziyarette Lara’ya anne Ecehan Turan ve babası Polat Turan eşlik etti. Hiç görmediği Göbeklitepe'yi çizmek istediğini ve bunun için de internetten araştırma yaptığını söyleyen Lara, “Resimde tarihi alanın eski hali ile şu anda arkeologların ortaya çıkardığı halini anlatmak istedim. Göbeklitepe'yi merak ediyordum” dedi.  Başkan Soyer ise Lara'yı tebrik ederek, boya seti hediye etti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Erciş'te görev yapan Öğretmen Serpil, yarışmada dereceye girerek sergileme ödülü kazandı

Van Valisi Ozan Balcı: Barajlarımız ve su kaynaklarımızın doluluk oranı iyi derecede arttı

Tuba Büyüküstün'un sütyensiz tarzına yorum yağdı

Eskort temin etme vaadiyle 50 milyonluk vurgun yapan çeteye operasyon: 17 gözaltı

İnci kefalinin muhteşem göçü devam ediyor! Görenler mest oluyor

Çukurca'da kaybolan yaşlı adam ayağı kırık halde bulundu

Hayırlı cumalar! En yeni ve güncel, dualı ve hadisli cuma mesajları