Hava durumu tahminleri il il yayınlandı! Meteoroloji

Hava durumu tahminleri il il yayınlandı! Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) merakla beklenen hava durumu için güncel bilgileri paylaştı. MGM, 10 Mart 2024 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanındaki hava koşullarını değerlendirdi. Bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar...


Tarih: 10.03.2024 08:08 Güncelleme: 10.03.2024 10:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyretmesi, rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Marmara'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

hava durumu

 

ÇIĞ UYARISI

 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Kaldırıma park eden araçların lastiklerini patlatıp kaçtı

Ayağına taş değmesin! 4 çocuk annesi Bingöllü Erdem, 8 yıldır el tetikte vatan nöbetinde

Virajı alamayan yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var

Bitlis'teki bu kahvede herkes satranç ve dama oynuyor! Her gün belli saatlerde geliyorlar

Sobanın üstündeki sulu patatesi yedi! 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Husumetli çetelere polisten 'Mahzen' darbesi! 3 ayrı örgüte peş peşe baskın

Kar kalınlığı 4 metreyi buldu! Nemrut Krater Gölü'nün yolunu açma çalışmaları başladı