Beslenme dostu okullara sertifikaları verildi

Beslenme dostu okullara sertifikaları verildi

Sağlık Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı Arasında İmzalanan ‘okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü’ Gereğince Kurulan Ekiplerce Yapılan Denetimlerde Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşam Koşullarına Uygun Olan Oku


Tarih: 26.09.2019 09:09

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü’ gereğince kurulan ekiplerce yapılan denetimlerde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun olan okullara “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” verildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali İbrahim Akın, çocukları sağlıklı beslenmeye yöneltmek için tüm birimlerin ve bireylerin üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Çocukları çeşitli aktiviteler yapmaya özendirerek sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Akın, “Günümüzde obezite, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklardan biri olarak kabul edilmektedir. Çocukluk çağı obezitesinin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğu düşünüldüğünde obezite ile mücadeleye çocukluk çağında başlamanın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Obezite, sadece çocuklarımız için değil, her yaştan insanımızı etkileyen halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor"dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un konuşmasının ardından okul idarecilerine sertifikalarının verilmesi ile program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Meteoroloji'den uyarı geldi! Bu illerde kuvvetli sağanak yağış var

Merkez kapatıldı, bakanlık soruşturma açtı! Diyalize giren hastalar şimdi ölümle pençeleşiyor

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı! Birçok eylemin faili terörist Mehmet Yıldırım öldürüldü

Sağanak var! Meteoroloji'den yeni uyarı: Hafta sonu plan yapacaklar dikkat

Kola tutkunlarını yıkan haber geldi! Yapılan zam öyle böyle değil

Taksiciyle yolcunun kahkaha attıran tartışması

Gazze'de son durum! Ölü sayısı yükseliyor