İzmit’te tekstil atıkları ekonomiye kazandırılıyor

İzmit’te tekstil atıkları ekonomiye kazandırılıyor

İzmit Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü Tarafından Başarılı İle Yürütülen Tekstil Atıklarını Toplama Projesinin Daha Verimli Hale Getirilmesi İçin Yeni Bir Protokol İmzalandi.


Tarih: 30.10.2019 11:53

KOCAELİ (İHA) – İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başarılı ile yürütülen tekstil atıklarını toplama projesinin daha verimli hale getirilmesi için yeni bir protokol imzalandı.

Çevreye verdiği önem ve çevreci kimliği ile bilinen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet atık konusunda ki duyarlı projelerine devam ediyor. Bu kapsamda tekstil atıklarının ekonomiye kazandırılması için İzmit Belediyesi ile bir firma arasında yeni bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında aylık ortalama 20 ton olan tekstil atık miktarının yapılacak ortak projelerle daha yukarı çıkarılması hedeflenirken protokol töreninde İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, ilgili firma Genel Müdürü Ali Sinan Yaşar, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa ve Çevre Mühendisi Aslıhan Balcıoğlu katılım sağladı.

3 yıl sürecek olan protokolle birlikte tekstil ve kumaş atıklarının doğayı kirletmeden geri dönüşümünün sağlanması ve atıkların ekonomiye geri kazandırılması amaçlanıyor. Çalışmalarda ayrıca İzmit’te 141 adet olan tekstil kumbara sayısının ilk etapta 180 adete ulaşacağı bilgisi verildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı