Muş'ta yaylalar göçerlerle hareketlendi! Çocuk ve kuzular şenlendirdi

Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara akın eden göçerler, yaylaları hareketlendirdi. Öte yandan çocuk ve kuzularla ortaya muhteşem manzaralar ortaya çıktı.


Tarih: 20.05.2024 20:09 Güncelleme: 20.05.2024 20:28

Muş’ta yaylalar göçerlerle şenlendi. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde huzur ve güven ortamının sağlandığı yaylalar, yaz mevsimi boyunca hayvancılıkla uğraşan göçerleri ağırlayacak. Yaylaların yeniden canlanmasıyla birlikte çocukların oyun oynadığı ve kuzuların annelerinin peşinde koştuğu görüntüleri yaylalara ayrı bir renk kattı.

 

yayla


Göçerlerin yaylalara çıkmasıyla birlikte bölge ekonomisinde de hareketlilik yaşanması bekleniyor. Huzurun sağlandığı Şenyayla bölgesine gelen göçerler, gönül rahatlığıyla hayvancılık faaliyetlerini sürdürüyor. Yaklaşık 1 aylık yolculuğun ardın Muş’un yaylalarına vardıklarını söyleyen Bünyamin Kalkan, huzur ve güvenin sağlandığı yaylalarda hayvancılık yaptıklarını belirterek, “Ben Batman Beşiri ilçesindenim. Bu koyunlari Mardin'den getiriyoruz. Muş’un yaylalarına geldik. Yaylalar güzeldir. Mesela burası daha serindir. Orada ot kuruyor. Burada daha yeni otlar yeşeriyor. Bu yaylalarda sıcaklık daha azdır. Mesela Mardin’de sıcaklar 49 dereceye çıkıyor ama burası 30, en fazla 35 derece sıcaklık oluyor. Sürülerimiz ile birlikte bir aydır yollardayız. Daha yeni yaylaya vardık. Bu yaylalarda da çok güzel otlaklar var. Hayvanlara faydalı. Suyu da serin. Hayvanların gelişmesi için de çok güzeldir. Bu yaylalar koyun ve kuzu sesleriyle şenlendi. Artık buralar çok huzurlu ve güzel oldu. Sadece mesleğimiz hayvancılıktır. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Dedelerimizin babaların yaptığı işi şimdilerde biz yapıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: muş bölge yayla şenlik
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Hakkari Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı! Sıcaklık 3 ila 8 derece artacak

Saç saça liseli kız kavgası! Ayırmak yerine izlediler: O anlar kamerada

Lüks rezidans genelev çıktı! Eş zamanlı baskın: 9 kadın kurtarıldı

Hafta sonu plan yapanlara uyarı geldi: Hem yağmur hem de sıcak var

Muş'ta faciaya ramak kala! Otomobil alev aldı, 4 kişi son anda yanmaktan kurtuldu

Açıklama yapıldı! Van'ın 7 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak