SAÜEAH’da bir haftada 4 böbrek nakli yapıldı

SAÜEAH’da bir haftada 4 böbrek nakli yapıldı

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) 6 ay önce açılan ve gerçekleştirilen başarılı böbrek nakilleri ile böbrek yetmezliği yaşayan hastalara umut olan Böbrek Nakli Merkezinde bir hafta 4 böbrek nakli başarılı


Tarih: 04.11.2019 14:10

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) 6 ay önce açılan ve gerçekleştirilen başarılı böbrek nakilleri ile böbrek yetmezliği yaşayan hastalara umut olan Böbrek Nakli Merkezinde bir hafta 4 böbrek nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

SAÜEAH bünyesindeki Böbrek Nakli Merkezi son dönem böbrek yetmezliği olan hastalara umut olmaya devam ediyor. Nakillerle ilgili Op. Dr. Necattin Fırat tarafından yapılan açıklamada, 3 nakilin canlı vericilerden, bir nakilin ise kadavradan yapıldığı belirtildi. Fırat, “Hastalarımızın genel durumları çok iyi ve hepsi serviste takip ediliyor. Bu hafta içinde hepsini tam şifa ile taburcu etmeyi düşünüyoruz. Hem Sakarya’dan hem de diğer illerimizden birçok hasta böbrek nakli olmak amacıyla merkezimize başvuruyor. Bu başvurular Genel Cerrahi, Nefroloji, Radyoloji ve Anestezi Anabilim Dalları’nın katılımıyla gerçekleştirilen ve düzenli olarak yapılan Böbrek Nakli Konseyi’nde titizlikle değerlendirilmekte ve uygun olan hastalar nakil için hazırlanmaktadır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı