Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel aldı: Can kaybı ve kayıp ihbarları var

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan sağanak yağışın ardından sel meydana geldi. Sel nedeniyle akıntıya kapılan konteynerde 14 kişi hayatını kaybederken, 5 kişinin de kayıp ihbarı verildi.


Tarih: 15.03.2023 11:27 Güncelleme: 15.03.2023 18:15

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi yaşanıyor…

 

Adıyaman'da günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi.

 

Sağanağın sele dönüştüğü Adıyaman'ın Tut ilçesinde alınan bilgilere göre bahçedeki konteyner sel sularına kapıldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişinin de kayıp olduğu ve arama çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

 

Şanlıurfa da sele teslim oldu

 

Şanlıurfa'da sağanak yağış nedeniyle sel oldu. Çok sayıda araç sel sularına kapıldı, yoğun bakım ünitesini su bastı ve okullar tatil edildi. Öte yandan, kamu personeline de izin verildi.

 

Malatya'da su kanalı patladı, mahalle su altında kaldı

 

Sabah saatlerinde aşırı yağış nedeniyle kanalın patladığını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi. Teyakkuzda olduklarını aktaran Zelyurt, "Akçadağ istikametine su taşıyan Sürgü barajında ana kanalda patlama sonucu ilçe merkezi ile Çukur Mahallelerimizi su bastı. Baskınlar sonra kanalın olduğu bölgeye gelerek patlayan yeri tespit ettik ve yolu yararak suyu dereye verdik. Yağışlar devam edeceğinden dolayı tüm ekipler olarak teyakkuzdayız” diye konuştu

 

Elazığ'da şiddetli yağış sonrası şelale taştı

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlar pek çok ilde sel felaketine neden oldu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Elazığ ve ilçelerinde de sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Sağanak nedeniyle kentin bazı noktalarında su taşkınlıkları meydana geldi.


Etkili yağışlar Alacakaya ilçesinde bulunan Sori şelalesinin taşmasına sebep oldu. İki dağ arasından dökülen ve etkili olan yağışların şiddetini en ne gösteren şelalenin coşması, cep telefonu kamerasına yansıdı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı