Trafik kurallarına uyun ve ailelerinizi üzmeyin! Van'da karadan ve havadan denetim

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte Van'da trafik denetimleri sıklaştırıldı. Hem karadan hem de havadan helikopterli denetim yapıldı.


Tarih: 09.07.2022 00:06

Emniyet Genel Müdürlüğünün Kurban Bayramı trafik tedbirleri dolayısıyla yayımladığı genelgede, bayram tatili süresince ülke genelinde yapılan denetimlerle kazaların azaltılması hedefleniyor. Bu çerçevede Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne ait helikopter ve yerli milli Bayraktar İHA’larla ana yollarda yapılan denetimlerle kural ihlali yapan sürücüler, kontrol noktasındaki Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildiriliyor. Kontrol noktasındaki polisler ise durdurdukları araçlardaki sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Helikopter desteğiyle hız sınırlarını aşan, şerit ihlali yapan, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere yönelik denetim yapıldı.

polis

“Amacımız güvenli ve huzurlu seyahat”


İHA muhabirine konuşan Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amir Vekili Hüseyin Deniz Hatipoğlu, denetimlerdeki amaçlarının vatandaşın güvenli ve huzurlu şekilde seyahat etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Amir Vekili Hatipoğlu, “Sürücülerden, seyir halindeyken cep telefonu kullanmamaları, emniyet kemerini takmaları ve trafik işaret levhalarına dikkat etmelerini rica ediyoruz. Denetimlerimiz bayram sürecince geceli gündüzlü devam edecektir. Herkese iyi bayramlar, kazasız belasız günler diliyorum” dedi.

iha

İHA’larla göz açtırılmıyor


Öte yandan yerli ve milli Bayraktar İHA’lar bir misyonu daha başarıyla sürdürdü. Terörle Mücadelenin bel kemiği ve çarpan etkisini oluşturan İHA’lar bu bayramda da trafik güvenliğinin sağlanması için kullanılıyor. Helikopter ve İHA’larla 24 saat, gece ve gündüz bütün Doğu Anadolu’daki trafik güzergahları bu merkezden kontrol ediliyor.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı