Uzun yıllardır bekleniyordu! Mesaj düzenleme özelliği WhatsApp

Uzun yıllardır bekleniyordu! Mesaj düzenleme özelliği WhatsApp'a geldi

Kullanıcıların uzun yıllardır beklediği ve sürekli sosyal medyada gelmesi için mücadele ettiği mesaj düzenleme sonunda WhatsApp'a geldi.


Tarih: 23.05.2023 09:05

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Geçmişte beta sürümler aracılığıyla ortaya çıkan özellik, yakın bir geçmişte ise WhatsApp Web kullanıcıları için kullanılabilir oldu. Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 

 

WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini tüm kullanıcılar için yayınladı. Artık sadece web sürüm değil, iOS ve Android ekosisteminde WhatsApp kullananlar da mesaj düzenleme özelliğinden faydalanabilecekler. Peki bu özellik nasıl görünecek ve kullanıcılar, bir mesajı nasıl düzenleyecekler?

 

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliği işte böyle görünüyor:

 

WhatsApp'ta düzenlenen mesajlar ile ilgili "Düzenlendi" şeklinde küçük bir bildirim yapılacak. Böylelikle karşı taraftaki kullanıcı, mesajın orijinalinin böyle olmadığını görmüş olacak.

 

Peki WhatsApp'ın yeni özelliği nasıl kullanılacak?

 

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliğini kullanmak istediğinizde, düzenlemek istediğiniz bir mesaja basılı tutmanız gerekecek. Ardından da "Düzenle" butonuna dokunmanız ve metni yeniden yazmalısınız.

 

Düzenlemeyi onayladıktan sonra, mesajın WhatsApp'ın en yeni sürümünü kullananlar düzenlendiğini söyleyen bir bilgilendirme metni göreceksiniz. Mesajınız artık düzenlenmiş olarak gösterilecek. Mesajın eski sürümü ise görüntülenemeyecek.

 

WhatsApp'ın yeni özelliği an itibarıyla tüm kullanıcılara dağıtılmaya başladı. Kullandığınız cihaza ait uygulama mağazasını ziyaret ederek, güncelleme gelip gelmediğini kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme yoksa, kısa bir süreliğine de olsa beklemeniz gerekecek.

 

webtekno


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor