Van

Van'da ulaşıma zam gelecek mi? Başkan Tuğrul iddialara son noktayı koydu

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle ulaşım ücretlerinde de fiyat değişikliğine gidiliyor. Peki, Van'da ulaşıma zam yapılacak mı? Başkan Emin Tuğrul sorulara cevap verdi.


Tarih: 13.07.2022 07:13

Akaryakıta üst üste zam gelirken, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı olağan toplantısında toplu taşıma ücretlerine zam talebi gündeme alındı. UKOME toplantısında il sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapan Belediye Otobüslerin, H plakalı Özel Halk Otobüslerin, M plakalı minibüslerin, V plakalı minibüslerin, S plakalı okul servis araçlarının, T plakalı ticari taksilerin, Belediyeye ait deniz otobüslerin ve özel gemi araçlarının yolcu taşıma ücretlerinin artırılması konuşuldu.

 

TUĞRUL: ZAM TALEP ETTİK

 

UKOME zam talebiyle toplanırken, konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, akaryakıta gelen zamların şoförleri olumsuz etkilediğini ve bundan dolayı zam talep ettiklerini belirtti. Tuğrul, akaryakıta gelen zamlara da değinerek şunları kaydetti: “Akaryakıta her gün zam geliyor. Dolayısıyla şoförlerimiz bu durumdan olumsuz etkileniyorlar. Biz de UKOME toplantısında zam talep ettik. Vatandaşlarımızı da anlıyoruz ama mecbur kalıyoruz. Akaryakıt fiyatlarına her gün yeni bir zam geliyor. Bu durumda bizim de zam istememiz kaçınılmaz oluyor.”

 

(Şehrivan)


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı