Van

Van'da yüzlerce çalışan işten çıkarıldı! Yapılan açıklamalar saçmalık

Van'da yerel seçimlerle birlikte belediyelerin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan DEM Parti'ye geçmesinin ardından yeni başkanlar işçi kıyımına başladı. Yüzlerce çalışan ise işten çıkarıldı.


Tarih: 05.05.2024 06:15

Yerel seçimlerin ardından bir süredir sessizliğini koruyan Van'daki DEM Partili belediye başkanlarının ilk icraatları çalışanları işten çıkarmak oldu.

 

Yüzlerce çalışanı işten çıkaran DEM Partili İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın yerel seçimlerin ardından mazbatası verilmemişti.

 

Cadde ve sokakları karıştırarak mazbatasını geri almayı başaran Zeydan, “PKK sizi tükürüğüyle boğar” sözleriyle Mehmetçik'i tehdit etmişti.

 

çalışan

 

YÜZLERCE ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARDILAR

 

Van Büyükşehir ile İpekyolu Belediyesi'nin işten çıkardığı çalışanlar mağdur oldu.

 

İpekyolu Belediyesi çalışanları eylem kararı alarak yapılan haksızlığı protesto etti.

 

İşten çıkarılan işçiler, belediye önünde attıkları sloganlarla tepkilerini göstererek, mücadelelerinin sürdürüleceğinin sinyalini verdiler. İşçiler, “Ekmeğimize uzanan eller kırılsın”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “İşçi sendika omuz omuza”,  “Direne direne kazanacağız” “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” gibi sloganlarla duruşlarını ortaya koydular. 

 

mesaj

 

ÇALIŞANLARIN İŞTEN ÇIKARILDIĞINI BİLDİREN MESAJ

 

Çalışanlara işten çıkarıldığını bildirmek için gönderilen mesajda, "Belediye Kanunu’nun 49. Maddesinde belirtilen personel gider oranlarının çok üzerinde bir personel gideri oluştuğu mali raporlardan tespit edildiğinden, asla mesleki veya siyasi ayrım ve asla bir cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet sunabilecek bir belediye durumuna gelebilmek için; yukarıda belirttiğimiz durumlardan kaynaklı, belediyemizin mevcut ekonomik durumu göz önünde bulundurularak, üzülerek belirtiyoruz ki bazı çalışanlarımızın iş akitlerine son verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

belediye

 

İŞÇİ KIYIMINA ZEMİN Mİ HAZIRLANDI?

 

DEM'li Belediye Başkanları göreve geldiklerinde ilk işleri belediye yönetimini değiştirmek oldu. Ancak, ikinci adımları oldukça tartışmalıdır. Belediyelerin borç durumunu abartılı bir şekilde sunarak kamuoyunu endişelendirdiler. Bu durumun ardından, belediyelerin mali sıkıntılarını gerekçe göstererek çalışanlarını toplu şekilde işten çıkarmaya başladılar.

 

Kamuoyunda, yapılan abartılı borç açıklamalarının aslında işçi kıyımını haklı çıkarmak için bir kılıf olduğu yönünde ciddi iddialar var. DEM'li Belediye Başkanlarının, mali durumu olumsuz göstererek işten çıkarmaları meşrulaştırmak istedikleri düşünülüyor.

 

Bu gelişmeler, belediyelerin içinde bulunduğu durumu ve çalışanların geleceği hakkında endişeleri arttırıyor.

 

terör

 

KARARLAR TERÖR ÖRGÜTÜNDEN Mİ ALINDI?

 

DEM Partili belediye başkanların işten çıkarmak için gönderdikleri mesajlar, tek bir yerden çıkmış gibi görünüyor.

 

Bu da DEM'li belediye yönetimlerinin işten çıkarma kararlarını kendilerinin vermediğini gösteriyor.

 

Yaşananların ardından cevap bekleyen tek bir soru var. Bu soru ise "İşten çıkarma kararları DEM Parti'nin siyasi arka bahçe olarak talimat aldığı, sözde irade dedikleri terör örgütü tarafından mı alındı?" şeklinde sorulmalıdır.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı