Yurdun dört bir yanında kutlamalar başladı: İşte muhteşem manzaralar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17'nci defa seçimde zaferle çıkmasıyla birlikte sevdaya gönül verenler, yurdun dört bir yanında kutlama yapıyor...


Tarih: 28.05.2023 20:37 Güncelleme: 28.05.2023 21:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir seçimden daha zaferle çıktı.


 

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından kutlamalar tüm yurtta başladı.

 

trabzon

 

TRABZON

 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 üzerinde bir oy alması ile zaferini ilan etmesinin ardından Atatürk Alanı’nda toplanmaya başlayan partililer AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak seçim sonuçlarını kutladı. Kutlamalara Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da parti binasına gelerek katılırken, çalan seçim şarkıları ile partililer büyük coşku yaşadı. Yine çok sayıda partili de araçları ile konvoy halinde şehir turu attı.

 

Öte yandan AK Partili yetkililer il genelinde yapılan kutlamalar sırasında silah atılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, seçim zaferinin hüzne neden olmaması istendi.

 

tokat

 

TOKAT

 

Sandıkların açılmasından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat'ta yüzde 66,38 oy almasının ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve parti flamalarıyla Tokat Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Cumhuriyet Meydanı'nda araçlarına astıkları Türk bayrağı ve parti flamalarıyla gelen vatandaşlar kutlama yaptı. Kutlama sırasında renkli görüntüler oluşurken bazı vatandaşlar kamyonetlerin arkasına binerek kutladı. Meşaleler ve havai fişekler vatandaşların coşkusuna eşlik ederken Cumhuriyet Meydanı doldu taştı.

 

sakarya

 

SAKARYA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre zaferle tamamlamasının ardından Sakaryalı vatandaşlar, partinin il binası önüne akın etti. 7’den 70’e herkesin toplandığı caddede vatandaşlar ellerinde bayraklar araçlarıyla konvoy oluşturdu. Sakarya’da Cumhur İttifakı’na gönül veren vatandaşların kutlamaları il binası önünde devam ediyor.

 

erzurum

 

ERZURUM

 

Cumhuriyet Caddesi’ne cirit atlarıyla gelen Sancak Atlı Spor Kulübü’nün iki sporcusu vatandaşların ilgi odağı oldu. Ellerinde Türk bayrağı ile zafer turu atan ciritçiler zaman zaman kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları da geri çevirmedi.

 

muğla

 

MUĞLA

 

13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimden yüzde 52 oyla zaferle ayrılmasının ardından Marmaris'te vatandaşlar kutlama yaptı. Marmaris'te vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini sokaklarda kutlamalar yaparak sevinçlerini gösterdi. İlçede polis ekipleri de kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

 

istanbul

 

İSTANBUL

 

Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları heyecanla takip ediliyor. 2. tur sonuçları ve oy oranları açıklanmaya devam ederken, çok sayıda vatandaş, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kutlamak için AK Parti'nin Beyoğlu Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. Alanı dolduran vatandaşlar sevinç gösterileri yaptı. İl Başkanlık Binası önünde toplanan vatandaşlar havadan görüntülendi.

 

malatya

 

MALATYA

 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi yüzde 52 ile zaferle tamamlamasının ardından Malatya’da vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Kent sokaklarında vatandaşlar ellerinde bayraklar araçları ile konvoy oluşturdu. Şehir merkezine akın eden binlerce Cumhur İttifakı’na gönül veren vatandaşların kutlamaları devam ediyor.

 

siirt

 

SİİRT

 

Sevinç gösterisinde bulunan partililer AK Parti Siirt İl Başkanlığından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar sloganlar atarak sevinç gösterisi yaptı.

 

denizli

 

DENİZLİ

 

13. Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazandığının belli olmasının ardından, AK Parti’nin Denizli'deki kalesi Çameli ilçesinde sevinç gösterileri başladı. Denizli'de yüzde 71.1 gibi rekor bir oyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren Çamelililer, seçim kutlamasına başladı. Tekbirle yürüyüşe katılan ve bayrakları eline alan partililer, ilçe kent meydanı ve işlek noktalarda sevinç gösterisinde bulundu.



“Yüzde 71.1 oranında yine bizi Türkiye’de tarihi bir farka götürdüler”


Sevinç gösterilerine katılan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Türkiye bugün tarihi seçimini yaptı. Cumhurbaşkanına olan teveccühünü tekrar göstermiş oldu. Ben tüm yurttaşlarıma ve Türkiye’ye Allah razı olsun diyorum. İlçemizde de Çameli halkımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Yüzde 71.1 oranında yine bizi Türkiye’de tarihi bir farka götürdüler. Bütün Çameli halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 5 yıl boyunca Cumhurbaşkanımızla beraber bu güzel vatana hizmet yapmak bize nasip olacak. Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

kocaeli

 

KOCAELİ

 

Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının sonlarına yaklaşıldı. Kocaeli’de de açılan sandıkların yüzde 97’sinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde çıktı. Erdoğan’ın güncel olarak yüzde 57.77 oyuna karşılık Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 42.23 oyu bulunuyor. Kocaeli’de yaşayan AK Partililer İzmit’te bulunan AK Parti il binasının önünde toplanarak kutlamalara erken başladı. Kurulan LED ekrandan bir yandan seçimi takip eden vatandaşlar bir yandan meşaleler, şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenmeye başladı.

 

aydın

 

AYDIN

 

Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla galip yarıldı. Seçim sonuçlarının ardından Söke Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara, AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes, MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın da eşlik etti. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla ve yaptıkları konvoyla kutlama gerçekleştirdi.



AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes ve MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın'da oy kullanan herkese çok teşekkür ederek. 'Doğru adam, Doğru zaman' ifadelerini kullandı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı