57 devlet okulunun öğrencileri atlarla buluşuyor

57 devlet okulunun öğrencileri atlarla buluşuyor

Van Edremit Belediyesi, hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için yaptığı etkinliklere bu kez bir yenisini daha ekleyerek, 57 devlet okulunda okuyan öğrencileri atlarla buluşturuyor.


Tarih: 27.12.2017 12:10

Edremit Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara küçük yaşlarda at sevgisini kazandırmak için seferber oldu. Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatlarıyla çocuklara at sevgisinin aşılanması için 57 devlet okulu öğrencisi tesislerde ağırlanıyor. Araçlarla okullarından ücretsiz alınan çocuklar, Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Tesislerine getiriliyor. Çocuklar, burada gün boyu eğitmenler eşliğinde atların üstünde eğlenceli dakikalar geçirirken, öğretmenleri de onları cep telefonları ile görüntülüyor. Engelli çocukların rehabilitesinde önemli bir yer tutan Olimpik Binicilik Tesisleri, kolejlerle birlikte şimdi de 57 devlet okulunda okuyan öğrencilerin uğrak yeri oldu. Her gün bir okulun ziyaret ettiği tesisler, renkli görüntülere de sahne oluyor. Atlara dokunarak onları seven ve biniş heyecanı yaşayan çocukların mutlulukları ise yüzlerinden okunuyor. Yeme içme gibi ikramların da ücretsiz verildiği etkinlik sonunda tekrar belediyeye ait araçlarla okullarına bırakılan çocuklar, yaşadıkları deneyimlerden dolayı ise mutluluklarını ifade etmekten kendilerini alamıyorlar.
 

Hayvanlara karşı sevgi besleyen bir neslin geleceğe daha umutla bakabileceğini ifade eden Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Edremit Belediyesi olarak hayvanlara verdiğimiz değer; vatandaşlarımız ve kamuoyu tarafından takdir ediliyor. Biz, hayvanların yaşamın bir parçası olduğunu bilerek onlara gereken önemi gösteriyoruz. Bu yüzden çocuklarımıza da bu sevginin küçük yaşlarda aşılanması için onları atlarımızla bir araya getiriyoruz. Onların küçük yaşlarda hayvan sevgisi kazanmalarına destek oluyoruz. Bu kapsamda yaptığımız etkinlik çerçevesinde ata binmelerini ve at sevgisini kazanabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı