Çaldıran

Çaldıran'da selden dolayı tahrip olan yol, menfez ve köprüler onarılıyor

Van Çaldıran'da yağan sağanak yağmur sonrası oluşan sel felaketlerinden dolayı bozulan yol, menfez ve köprülerin onarımına başlandı.


Tarih: 25.08.2017 15:29

Çaldıran Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) teknik ekibi ile yaptıkları ortak çalışmada Sağmalı, Erginler, Çayır, Aşağı Gülderen mahalleri ile Aşağı Gülderen mahallesine bağlı Dayanç mezrasında selden zarar gören yol, menfez, köprülerin hasar gördüğü tespiti edildi. Yapılan tespitlerden sonra yol, menfez ve köprülerin yeniden onarılarak kullanıma sunulması için çalışmalar başlandı.
 

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçede geçen hafta yağan sağanak yağmur sonrası oluşan sel felaketi ardından tahrip olan yol, menfez ve köprülerin onarımı için çalışma başlattıklarını söyledi. Çaldıran Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, AFAD teknik ekibi ile ortak çalışma sonucu selin oluşturduğu zararların tespit çalışmaları başlatıldığını ifade eden Dundar, “ Teknik ekibin yaptığı çalışmalar sonrasında Sağmalı, Erginler, Çayır, Aşağı Gülderen mahalleleri ile Aşağı Gülderen mahallemize bağlı Dayanç mezrasın da oluşan sel felaketlerinden dolayı yol, menfez ve köprülerde oluşan hasarlar tespit edildi. Hasar gören yol, menfez ve köprülerimizin hemen onarılması için gerekli çalışmalara başladık. En kısa zamanda yollarımızı kullanır hale getirilerek vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamadan ulaşımlarına katkı sunmaktır “dedi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı