Kış mevsiminde yol yapım çalışması

Kış mevsiminde yol yapım çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak ilçesinde ağır kış şartları ve çetin arazi koşullarına rağmen yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.


Tarih: 11.01.2018 11:21

Bölgedeki ulaşım ağının standartlarını yükseltmek ve kırsal mahalleleri yeni yollarla buluşturmak için sezon boyunca aralıksız çalışan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Çatak ilçesinin Konalga Mahallesi grup yolunda çalışmalarını devam ettiriyor. Çalışma kapsamında 25 kilometre olan ve çığ tehlikesi bulunan eski güzergahın yerine 12 kilometrelik yeni bir güzergah belirlenip çalışmalara başlandı. Ayrıca yeni güzergah üzerinde bulunan Botan Deresi üzerine de 4 adet ayaklı köprü yapılacak.
 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, ağır kış şartlarında dağ-taş demeden yol yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bartın, “Burada halihazırda 25 kilometre olan ve çığ tehlikesi bulunan yolun yerine 12 kilometrelik daha güvenlikli bir yol yapıyoruz. Eski yolda geçmişte çığ ve trafik kazası kaynaklı çok sayıda can kaybının yaşandığını biliyoruz. İnşallah bu çalışmamızla hem bunun önüne geçmiş olacağız hem de Konalga, Dokuzdal, Sürmeli ve Antiçen mahallelerimize daha konforlu bir yol kazandırmış olacağız. Ayrıca dere üzerine de 4 adet ayaklı köprü yapıyoruz. Kısa bir süre önce başladığımız çalışmamızın yüzde 60’ını tamamladık. Mevsim şartları elverişli olursa kısa sürede inşallah yolumuzu tamamlamayı planlıyoruz” dedi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı