SGK

SGK'dan öğrencilere 'sosyal güvenlik bilinci' eğitimi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü tarafından Çaldıranlı öğrencilere yönelik bilgilendirme yapılarak; çanta, kumbara ve kitap dağıtımı yapıldı.


Tarih: 13.04.2018 16:07

Yavuz Sultan Selim İlkokulunun konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, SGK İlçe Müdürü Ali Durmuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Binici ve öğrenciler katıldı. Toplum ve aileyi birikime yönlendirme ve sigortalı olmanın öneminin ele alındığı toplantıda konuşan Kaymakam Tekin Dundar, yaptıkları girişimler sonucu ilçeye SGK şubesini kazandırdıklarını belirterek, “Burada anlatılanları ailenize, komşularınıza anlatmalısınız ki SGK’nın önemi bilinsin. Belki birçoğunuz bilmiyorsunuz, SGK sigorta demektir. Devletimizin vatandaşlarına sunduğu bir haktır. Her kesimin mutlaka bir sosyal güvencesi vardır. Sizler de bu haktan yararlanıyorsunuz. Sizlere yapılan sağlık sigortası harcamaları, ailenizden sigortalı olanlardan bu hizmeti alıyorsunuz. Nedir bu hizmetler? Hastaneye gittiğinizde veya iş kazalarındaki tüm harcamalar, SGK şemsiyesi tarafından karşılanıyor. Tabi bu da küçük küçük toplanan paralardan karşılanıyor. Sigortalı olarak çalışmak hem gelecek nesillere hem iş yerlerinde ve işçinin iyiliğine olan bir şeydir. Sigortasız çalışan birinin başına bir olumsuz iş geldiği zaman, altından kalkılamayacak kadar masraflıdır. Bu da ciddi bir sorundur. Çalışanların sigorta primini çalıştığı iş yeri, kendileri primlerini yatırma imkanı bulunmayanların da gelir testleri yapılarak devletimiz tarafından primleri karşılanmaktadır. Bu konuyu ailenize, yakınlarınıza mutlaka anlatmalısınız” dedi. 


SGK İl Müdürü Abidin Göksoy ise, öğrencilere yönelik sosyal güvenliğin önemini anlatmaya devam edeceklerini belirterek, “Her ilçede bu tür çalışmalarımız var. Van’da 3 bin kişiye çanta içinde SGK bilgilendirme kitapçığı ile birlikte kumbara dağıtmaya devam edeceğiz. Kumbaralar, biriktireceğiniz paralarla SGK primi yatırmaya veya ailenizin ekonomisine katkıda bulunmanıza yardımcı olacaktır” diye konuştu. 


Bilgilendirmenin ardından öğrencilere çanta, kitap ve kumbara hediye edildi. 


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı