Van Büyükşehir Belediyesi personeline iş güvenliği eğitimi

Van Büyükşehir Belediyesi personeline iş güvenliği eğitimi

Van Büyükşehir Belediyesi personellerine iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı eğitim veriyor.


Tarih: 30.01.2018 09:02

Büyükşehir Belediyesi, iş kazalarının önüne geçmek ve iş güvenliği konusunda personellerini bilinçlendirmek için bünyesindeki İş-Kur, sözleşmeli memur, memur ve işçilere 4 saatlik iş güvenliği ve meslek hastalıkları seminerleri düzenleniyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Kadın Yaşam Merkezinde İş Güvenliği Uzmanı Levent Ayyıldız tarafından verilen seminerlerde; çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar ile iş yerindeki tehlikeler hakkında kapsamlı bilgiler veriliyor.
 

Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde iki yılda bir düzenlenen seminerlerin, personellerin iş güvenliğini sağlamak ve iş kazalarını önlemek anlamında büyük önem taşıdığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu, “Bu eğitimlerle iş yerinde güvenli bir ortam oluşturulması, iş kazaları ve meslek hastalıkları risklerinin sıfıra indirilmesi ile çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Bugüne kadar 600’e yakın personelimize eğitim verdik. Hedefimiz bütün personelimizin bu eğitimlerden faydalanmasıdır” dedi.

"Yılda 80 bin iş kazası yaşanıyor"
 

Türkiye’de bir yıl içinde meydana gelen iş kazası oranlarının hala çok yüksek olduğunu ifade eden Levent Ayyıldız ise, “Ülkemizde yılda ortalama 80 bin iş kazası meydana geliyor. Bunlardan 2 bin 100 tanesi ölümle sonuçlanıyor. Yapılan araştırmalar, bu kazaların yüzde 98’inin önlenebilir nitelikte olduğunu gösteriyor. İş yerinde güvenli bir ortam sağlamak bizim elimizde. Meydana gelen kazaların oluş nedenlerine ve şekillerine baktığımız zaman şunu söylüyoruz, hiçbir iş emniyetsiz yapılacak kadar acil değildir. Doğru eğitim ile iş kazalarının önüne geçebilir, ölümlere ve yaralanmalara engel olabiliriz” diye konuştu.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı