Van SMMMO

Van SMMMO'da 'Bilirkişilik Temel Eğitimi' programı

Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ kapsamında 96 kişi eğitime alındı.


Tarih: 02.11.2017 13:22

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığınca ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek eğitim kurumu olarak yetkilendirilen Van SMMMO tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ kapsamında ilk grup eğitime alındı. Açıklamalarda bulunan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, eğitim programı kapsamında adli, idari ve askeri alanda toplam 192 kişiyi eğitime alacaklarını belirterek, “6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ yayımlanmıştır. Resmi Gazetede yayınlanan bu yönetmeliğe göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için bu işi yapacak kişilerin ‘Bilirkişilik Temel Eitimi’ almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) tarafından Türkiye geneli tüm odalarımızda yapılıyor. Van’da ise Bilirkişilik Temel Eğitimini Van SMMMO ve Ziraat Mühendisleri Odası veriyor. Şu an 4 sınıfta 96 kişiyi eğitime aldık. Bir sonraki hafta ise tekrar 96 kişi eğitime alınacak. Bu kapsamda toplam 192 kişi eğitim alacak” dedi.
 

Öte yandan, düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitim programları Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Doç. Dr. Ali Ayli ile Yrd. Doç. Dr. Nihat Taşdelen tarafından veriyor.


Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü