Van

Van'da 2 bin kişiye aşure dağıtıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından Van'da öğle namazı sonrası Hz. Ömer Camii avlusunda 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.


Tarih: 03.10.2017 18:22

Cumhurbaşkanlığı, Aşure Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Van başta olmak üzere 13 il, 14 camide aşure dağıttı. Hz. Ömer Camiinde öğlen namazı sonrası dağıtılan aşure programına Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 3 büyük tencerede hazırlanan aşurenin üzeri nar taneleri ile kaplandıktan sonra aşçılar tarafından fındık ezmesi ile ay ve yıldız oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler, kaselere doldurdukları aşureyi çevredekilere ikram etti. 
 

Cumhurbaşkanı tarafından Genel Sekreterlerin ve yardımcılarının görevlendirildiğini ifade eden Ramazan Bal, "Cumhurbaşkanımız Muharrem ayı sebebiyle Türkiye'nin değişik illerinde, değişik camilerde külliyedeki genel sekreterimizi, genel sekreter yardımcılarımızı görevlendirerek halka selamını iletmek üzere bizleri görevlendirdi. Aşureyi dağıttık vatandaşla birlikte olduk. Bu aşuredeki farklı sebzenin, meyvenin, nimetin bir araya gelip çok güzel bir tat meydana getirdiği gibi bu hizmetin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, kaynaşmaya vesile olmasını diliyorum" dedi.
 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Muharrem ayının, Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu söyledi. Bütün Müslümanların ve milletimizin Muharrem ayını tebrik eden Vali Zoruoğlu, “Bugün Van için özel bir gün çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tespit edilen 13 ilden biri Van. Muharrem ayı bizim dinimizde çok önemli, Ramazan ayından sonra da en çok önem arz eden ay. Bu ay vesilesiyle inşallah birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun" dedi.
 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua etmesinin ardından program sona erdi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı