Van

Van'da 'Mekke'nin fethi' programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin yıldönümü nedeniyle “Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi” programı düzenlendi.


Tarih: 01.01.2018 12:25

Sultan Sarayı'nda düzenlenen program, Kurra Hafız Ömer Ergül'ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şiirler, ilahi ve ezgilerin seslendirildiği program, Mekke’nin fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında konuşan Van AGD Şube Başkanı Yusuf Aydın, Kudüs ve Mekke fethi etkinliklerinin birçok yerde yapıldığını belirterek, “Kudüs’ün ve Mekke’nin fethi sadece burada yapılmıyor. Şu anda Türkiye’mizin 81 ilinde yüzlerce noktada, dünyanın birçok bölgesinde ve yine Van'ımızda Bahçesaray, Erciş ve Gevaş ilçelerimizle birlikte 4 farklı noktada insanlarımız Allah’a hamdolsun salonları hınca hınç doldurdular. Şükürler olsun gazamız mübarek olsun. Bugün burada dünyanın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke’nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz. Mekke’nin fethi çok önemli. Mekke’nin fethini gerçekleştiren ordunun komutanı Efendimizdir. O açıdan Mekke’nin fethi bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
 

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Yrd. Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş ise, "Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke’nin fethi, ilk fatih Hazreti Muhammed’dir. Hem Mekke’nin fethini hem de Kudüs’ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz. Bugün Hazreti Muhammed’in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emanetini, Abdülhamid Han’ın emaneti, rahmetli Erbakan Hocamızın emanetini, Mekke’nin ve Kudüs’ün fethini kutluyoruz” dedi.
 

Program, Van'da 6 bin ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavının ödül töreni ve dua ile sona erdi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı