YYÜ

YYÜ'de '3. Van Kedisi Güzellik Yarışması'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezi tarafından ‘3. Van Kedisi Güzellik Yarışması’ düzenleniyor.


Tarih: 13.03.2018 08:35

Kentin önemli değerleri arasında yer alan Van kedilerine yönelik YYÜ Kedi Araştırma Merkezinin yaptığı çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Bir gözü turkuaz, diğer gözü kehribar, ipeksi beyaz tüyleri olan Van kedisine gösterilen özen sayesinde kaliteli yavrular elde edilirken, sayıları da geçen yıllara oranla önemli ölçüde artırıldı. 


Van kedisiyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 24 Mart 2018 tarihinde ödüllü ‘3. Van Kedisi Güzellik Yarışması’ düzenleyeceklerini belirten YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Buradaki amacımız Van kedisiyle ilgili duyarlılığı ve bilinç düzeyini artırmaktır. İlimizde 24 Mart 2018 tarihinde Shopping Fest festivali var. O tarihte nevruz tatili için ilimize binlerce İranlı misafirler de gelecek. Bu nedenle bu Shopping Fest festivali kapsamında bizlerde ‘3. Van Kedisi Güzellik Yarışması’ düzenleyeceğiz” dedi. 

“Her sene Van kedisi güzellik yarışması düzenliyoruz” 


Van’daki ve Türkiye’deki bütün Van kedisi sahiplerini yarışmaya davet eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bu ödüllü bir yarışmadır. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın vereceğiz. Dolayısıyla hem Van kedisi sahiplerinin dayanışması hem Van kedilerine kimin daha güzel baktığını hem de kimde daha orijinal Van kedisinin bulunduğu konusunda bizde bir fikir oluşturacaktır.” 


Van Kedisi Güzellik Yarışmasının 24 Mart tarihinde Van AVM’de olacağını dile getiren Kaya, tüm Van halkını yarışmaya beklediklerini sözlerine ekledi. 

Yılmaz Sönmez


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı