Çankaya’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Çankaya’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Sosyal Belediyecilik Anlayışı İle Projeler Üreten Çankaya Belediyesi Bir İlke Daha İmza Attı. Çankaya’daki İlkokul Öğrencilerinin Beden Eğitimi Derslerini Belediyenin Yüzme Havuzunda Yapılmasını Öngören Protokol İmzalandi.


Tarih: 07.11.2019 11:05

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile projeler üreten Çankaya Belediyesi bir ilke daha imza attı. Çankaya’daki ilkokul öğrencilerinin beden eğitimi derslerini belediyenin yüzme havuzunda yapılmasını öngören protokol imzalandı.

Sosyal Belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergileyen ve gerçekleştirdiği projelerle rekorlara imza atan Çankaya Belediyesi, bir ilke daha imza atmanın gurununu yaşadı. Çankaya’daki ilkokul öğrencilerinin beden eğitimi derslerini belediyenin yüzme havuzunda yapmasını öngören protokol Çankaya Belediyesi Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzunda imzalandı.

Türkiye’de bir ilk olan protokol imza törenine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Yurtdoğan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlkokul 4. sınıfları kapsayan protokol çerçevesinde öğrenciler, Çankaya Belediyesinin servisleriyle okullarından alınacak beden eğitimi dersleri saatlerinde uzman eğitmenler eşliğinde yüzmeyi öğrenecek.

Hayata geçirdiği projeler ve hizmete sunduğu kalıcı eserlerle ilklere imza atmaya devam eden Çankaya Belediyesi, Çankaya Kaymakamlığı ve Çankaya İlçe Milli Müdürlüğü ile ortaklaşa imzaladığı protokol kapsamında geleceğimizin teminatı çocuklara yüzme imkanı sunuyor.

Kasım ayında başlayacak olan ve ilk etapta Birlik Mahallesinde bulunan Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzu çevresinde yer alan 4 ilkokuldan öğrencilerin 4 ay süreyle yüzmenin keyfini çıkaracağı protokole Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Yurtdoğan imza attı.

İrfan Yurtdoğan, çocukların yüzlerinde oluşan sevinçten duydukları mutluluğu ifade ederek, “Sayının artacağınıın müjdesini almış olduk. Bizlere bu imkanı veren başta Çankaya Belediye Başkanımıza ve çalışanlara Milli Eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Her okuldan üçer gruptan yüzlerce öğrencinin yüzme havuzundan yararlanacağı projenin protokol imza töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şunları söyledi:

“Güzel bir günde güzel bir etkinlik için bir aradayız. Zannediyorum belediyeler içerisinde Türkiye’de bir ilk bu proje. Çankaya Belediyesi olarak bizim sloganımız; ilklere imza atmak, kalp kırmamak ve rekorlara imza atmaktır. Beden eğtiim dersinde onlara yüzme öğretmek, yüzmeyle buluşturmak çok önemli çünkü her çocuğumuzun yüzme öğrenme imkanı yok. Bu yaşlarda yüzmenin öğrenilmesi gerekiyor. O yüzden bu proje çok önemli. İkinci yüzme havuzumuzun inşaatı devam ediyor. İnşallah Mayıs ayında hizmete açacağız. Yeni eğitim öğretim döneminde hem Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzunda hem de Çiğdem’deki yeni yüzme havuzunda çocuklarımız beden eğitimi derslerini görme imkanı bulacaklar. Bu proje Türkiye’de ve Çankaya’da hayata geçirilen bir ilk. O yüzden emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Bunu lafta değil gerçekte hayata geçiriyoruz. Geçen dönem Çankaya’daki devlet okullarının hemen hemen tamamının tadilatlarını Çankaya Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Şu anda Çankaya’daki okullar hem Ankara’da hem Türkiye’de en güzel seviyede. Eğitime desteğimiz devam edecek. Biz asla şurada sorumluluğumuz var veya yok anlayışında olmadık bundan sonra da olmayacağız. Okullarımıza desteğimiz devam edecek, 4 okulla başlandı, uygulama çok fazla okulla devam edecek. Çocuklarımızı yüzme sporuyla buluşturmak onların beden eğitim derslerinde bu imkanı yaratmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum.”


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı