Taşdelen, kardeş kent Maykop Meclis Başkanını ağırladı

Taşdelen, kardeş kent Maykop Meclis Başkanını ağırladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Başkenti Maykop Meclis Başkanı Azet Djarimok ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.Rusya Federasyonu Adıgey Özerk Cumhuriyeti - Türkiye Yerel Yönetimler İstişare Top


Tarih: 25.04.2019 12:12

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Başkenti Maykop Meclis Başkanı Azet Djarimok ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Rusya Federasyonu Adıgey Özerk Cumhuriyeti - Türkiye Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı için Ankara’da bulunan heyete, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yıldız Şekerci de eşlik etti.

Çankaya Belediyesini de ziyaret eden heyet, 1992 yılında Maykop’un Çankaya ile kardeş kent olmalarının ardından, 1995’te yaptıkları kültür, sosyal ve spor alanlarında başlattıkları işbirliğinin, zaman içerisinde geliştirilerek önemli yol kat ettiklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Taşdelen, iki kent tarafından 1992’de başlatılan ilişkilerin ülkelerarası işbirliğinin de temellerini attığını ifade ederek, 24 Nisan Çerkes Bayrağı gününü de kutladığını aktardı. Daha sonra, Alper Taşdelen ve Maykop Meclis Başkanı Azet Djarimok, birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Heyet burada Adıgey Cumhuriyeti Devlet Başkanı Murat Kumpilov ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Adıgey Özerk Cumhuriyeti - Türkiye Yerel Yönetimler İstişare Toplantısına katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü