Memur-Sen İl Temsilcisi Çoban: "Zam memur vicdanından geçemedi"

Memur-Sen İl Temsilcisi Çoban: "Zam memur vicdanından geçemedi"

Memur Sen Antalya Temsilcisi Mustafa Çoban, Memura İki Yıl İçin Verilecek Yüzde 14 Zammın Hakem Kurulundan Geçmesine Karşın Milyonlarca Memurun Vicdanından Geçemediğini Söyledi.


Tarih: 22.09.2019 11:18

Memur Sen Antalya Temsilcisi Mustafa Çoban, memura iki yıl için verilecek yüzde 14 zammın hakem kurulundan geçmesine karşın milyonlarca memurun vicdanından geçemediğini iddia etti.

Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, 5.Dönem Toplu Sözleşme sürecinin mutabakatsızlıkla sonuçlandığını, yüzde 14 zam oranının hakem kurulundan geçmesine karşın memurların vicdanından geçemediğini ve sınıfta kaldığını söyledi. Çoban, “Milli gelirden bizim alacağımız pay, iki yıl için yüzde 14 olamaz. Enflasyon rakamlarının ortada olduğu, piyasanın kendini çok net olarak hissettirdiği zamlarla ve kamu görevlisinin belinin büküldüğü bir zeminde bizim yüzde 14 gibi bir zammı kabul etmemiz beklenmemelidir” ifadelerinde bulundu.

"Piyasa gerçekleriyle örtüşmüyor"

Çoban, "2020-2021 için 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 2 milyon 100 bin memur emeklisi olmak üzere 5,5 milyona yakın insanın, 20 milyonu bulan kitlenin, toplumun dörtte birini oluşturan nüfusun milli gelirden alacağı payı belirlemek için yoğun bir trafik, gayret ve mücadele süreciydi. İki yıl için toplamda yüzde 14’lük zam piyasa gerçekleriyle örtüşen bir durum değil. Biz Hakem Kurulundan; elektrik ve doğalgaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pek çok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir karar çıkmasını istedik ama bu olmadı. Türkiye’nin bu iki yıl içinde memurlarını göz önünde bulunduran yeni adımlara ihtiyacı var. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya, milletimize hizmet etmeye, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünü sağlamak için ter akıtmaya, doğruları söylemeye, yanlışa işaret etmeye, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, mağduriyetlerin giderilmesini sağlamaya devam edeceğiz ancak hükümetin, nasıl ki belirli sektörlere teşvikler uyguluyorsa, kamu görevlilerini de bu yüzde 14’e mahkum etmeyerek teşvikleri öngörebilecek, paketleri devreye koyabilecek bir restorasyon sürecini mutlaka ve mutlaka planlaması gerekiyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı