Emniyet Müdürlüğünden öğrencilere “siber güvenlik” eğitimi

Emniyet Müdürlüğünden öğrencilere “siber güvenlik” eğitimi

Artvin İl Emniyet Müdürlüğünce öğrencilere yönelik “siber güvenlik ve dolandırıcı faaliyetlerinin önlenmesi konularında eğitim verildi.İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezindeki.


Tarih: 07.05.2019 13:21

Artvin İl Emniyet Müdürlüğünce öğrencilere yönelik “siber güvenlik ve dolandırıcı faaliyetlerinin önlenmesi konularında eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezindeki ortaokul ve lise öğrencilere yönelik “siber farkındalığın arttırılması”, “kişisel verilerin korunması”, “dolandırıcılık faaliyetlerinin önlenmesi” ve “yasadışı bahis” konu başlıkları altında verilen eğitim 15 Nisan -24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Toplumda bilişim ve teknoloji kültürünün yerleştirilerek bu alanların bilinçli kullanımının arttırılması ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen eğitimler konularında uzman olan Polis Memuru Melih Tenik ve Emrah Tüccar öncülüğünde verildi.

Yapılan çalışmalarda, sosyal medya üzerindeki kişisel bilgilerin nasıl korunacağı, sanal ortamda işlenen suçların cezai yaptırımları, internet ortamında edinilen arkadaşlıklarda doğabilecek risklere ve siber zorbalığa özellikle vurgu yapılarak öğrenciler bilinçlendirilerek, ortam sanal olsa da işlenen suç gerçek olduğu teması işlendi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı