4 Bakan, Antalya’dan son durumu aktardı

4 Bakan, Antalya’dan son durumu aktardı

Antalya Manavgat ve Muğla Marmaris başta olmak üzere birçok ilde ve noktada iki gün önce başlayan yangınlarla mücadele sürüyor. Bakanlar, Antalya'da Yangın Denetim Merkezi'nde basını bilgilendirdi.


Tarih: 30.07.2021 11:10

ANTALYA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yangınlardaki son duruma ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru gidiş olduğunu kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yangınların 57'si kontrol altına alındı. Aktif yangınlar Adana, Osmaniye, Antalya. Bu bölgede Hocalar tarafında tüten odaklarımız var. Etrafları çevrili olmadığı için kontrol altında demiyoruz. Mersin'de iyiye gidiş var. Kayseri ve Muğla'da da iyiye gidiş var. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerinde şu anda tehdit yok. Tüm yangınlara 3 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve tüm kamu kurumlarından 4 binin üzerinde personel ile mücadelelerimize devam ediyoruz. 3 Antalya'da, 1 Muğla'da kayıplarımız var. Bugünler son derece hassas günler" diye konuştu.

ADLİ MERCİLER ARAŞTIRMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yangınların sebebi ile spekülasyonlar dolaştığını ifade eden Pakdemirli, "Şu an için sebebiyle ilgili başından beri söylediğim şeyin aynısını tekrar ederecek devam edeceğim. Adli merciler araştırmalarını sürdürüyor. Önemli bulgulara rastlandığı anda gerekli açıklama yapılır" dedi.

THK İLE SORUNUMUZ YOK

Pakdemirli, THK uçaklarıyla ilgili soruya, Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklama yapılıyor. Bu bizleri üzmekten başka bir şey değil" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI: "VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI, ZARARLARINI TEMİN EDECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hasar tespitinden sonra vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları ve yaraları saracaklarını söyledi. Antalya'da 3, Muğla’da 1 vatandaşın vefat ettiğini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, "Giden canlar geri gelmez, ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm ihtiyaçlarını, zararlarını temin edeceğiz. Bu amaçla da çalışmaları başlattık. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza da kısmi ödemeleri başlatıyoruz yarından itibaren. Ziraat Bankası da bu amaçla açık olacak ve vatandaşlarımıza ilk ödemeleri yapacağız" dedi.

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1421008074358235136

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı