Antalya Manavgat’ta müdahale sürüyor!

Antalya Manavgat’ta müdahale sürüyor!

Antalya Manavgat'ta öğle saatlerinde 4 noktada çıkan orman yangınında 4 mahalle boşaltıldı, dumandan ve alevlerden etkilenen 53 kişi hastanelik oldu. Olay yerine ulaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1 arazözün devrildiği yangın


Tarih: 28.07.2021 17:45

ANTALYA (İGFA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. Orman Genel Müdürlüğü, saat 12:05'te çıkan orman yangını dolayısıyla ekipleri bölgeye sevk etti. Çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını müdahaleyi zorlaştırıyor.

4 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 30 iş makinesi, 30 su ikmal aracı ve 192 arazözün desteğinin yanı sıra 960 personelle yangının kontrol altına alınması için mücadele çok yönlü sürdürülüyor. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki'nin kuzey kesimindeki mahalleleri tahliye edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGIN BÖLGESİNDE

Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Manavgat'a geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesi ile ilgili İHA'dan gelen son bilgilerle durum değerlendirmesinde bulundu. Bakan Pakdemirli, müdahalelerin ormanlık alanlarda olduğu gibi büyük bir gayretle yerleşim yerlerinde de sürdürdüklerini belirterek, "Milletimizin canına, malına ve sağlığına zarar gelmemesi için ormanın kahramanları yangınla mücadeleye devam ediyor. Dualarımız kahramanlarımızla" dedi.

37 derece sıcaklığın olduğu bölgede, yangının ilerlemesiyle ilgili tüm veriler mevcut olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, "Rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesini tetikliyor. Yangın bir savaştır, savaşa hangi saatte gireceğinize dair bir tahmininiz olamaz" diye konuştu.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1420390673115648006

Öte yandan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat'ta devam orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Yazıcı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte helikopterle havadan yangın söndürme çalışmalarını inceledi. Ormanlık alanda başlayan yangının hızla büyümesi dolayısıyla Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1420364658335227909

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları