Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonlarına katılan Birlik Komutanlarına hitap etti. Bakan Akar, teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedefin kara ateş destek vasıta


Tarih: 24.04.2021 19:10

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezinden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına katılan birlik komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşerek operasyonlara ilişkin talimatlarını verdi.

Bakan Akar, TSK'nın 84 milyon vatandaşın güvenliği için başta FETÖ, PKK/KCK ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK'ya karşı operasyonların artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam ettiğini kaydeden Bakan Akar, TSK tarafından bu terör örgütlerine bugüne kadar icra edilen başarılı operasyonların neticesinde ağır kayıplar verdirildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını hâlen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiğini ve TSK unsurlarına karşı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiğini bildiren Bakan Akar, "Bölgede bulunan teröristlere 23 Nisan Cuma saat 17.40'tan itibaren operasyon başlatılmıştır. Operasyonlara devam edilmektedir. Teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından etki altına alınmış bulunmaktadır. Çok sayıda teröristin de bu operasyon sayesinde etkisiz hâle getirildiği değerlendirilmektedir. Müteakiben, Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekâtı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılmaktadır" diye konuştu.

TSK'nın binlerce yıllık şanlı tarihinden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleriyle milletinin emrinde, görevinin başında olduğundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini dile getiren Bakan Akar, operasyona katılan kahraman silah arkadaşları olmak üzere şu anda karada, denizde ve havada, zorlu iklim ve arazi şartlarında kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan tüm silah ve mesai arkadaşlarını başarılarından ötürü kutladı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı