Bakan Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘ucuz siyaset’ çıkışı!

Bakan Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘ucuz siyaset’ çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Gerçek bir devlet adamı olsaydı, bizi dinlerdi, tavsiyelerde bulunurdu. İyi niyetli olmadığı açık. Ucuz siyaset yapmak yerine devlet adamı gibi d


Tarih: 31.07.2021 09:46

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt genelindeki yangınlarla ilgili son durumun değerlendirilmesi için Antalya'da düzenlenen koordinasyon toplantısına katılımı sonrasında A Haber canlı yayınına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yangınlara ilişkin sözlerine eleştiri yönelten Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu devlet adamı olsaydı gerçek anlamda iyi niyetle buraya gelmiş olsaydı öncelikle gelip bu koordinasyon merkezinde 4 tane bakan var bizlerle görüşüp çalışmalar hakkında bilgi alırdı" dedi.

THK'nin uçaklarının kullanılmamasında bir kötü niyet bulunmadığını ve bahsi geçen uçakların kullanılamaz durumda olduğunu belirten Çavuşoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun olaya bakışının iyi niyetli olmadığının öne sürdü. "Bundan sonra yeni bir anlayışla bu tür afetlere hazırlanmamız gerekiyor. Şunun da yapılması gerekiyor' deseydi Sayın Genel Başkan teşekkür ederdik. 'Haklısınız' da derdik" diyen Çavuşoğlu, devletin tüm imkanları seferber ettiği bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun koordinasyon merkezi ile görüşmeden ideolojik toplantılar yapmasının kötü niyetli olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Yangına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de evleri söndürme gibi görevleri olduğunu ve bunu başaramadığı halde bir suçlamada bulunmadıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, ciddi bir afetle karşılaşıldığını, her yerden yangın geldiğini ve Büyükşehirin de yetişemediğini ifade ederek, "O nedenle ucuz siyaset yapmak yerine devlet adamı gibi davranmasını beklerdik" dedi.

https://youtu.be/7Cu5uttNGlA?t=1249

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü