Bekir Kaya

Bekir Kaya'ya 7 yıl 15 ay hapis cezası

Son Dakika: Eski Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya’ya ‘örgüt üyeliği’ suçundan 7 yıl 15 ay hapis cezası verildi.


Tarih: 18.10.2018 18:53

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Van 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, eski Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kaya ile dönemin bazı belediye görevlileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Dava kapsamında bugün Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Bekir Kaya, tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Sanık avukatlarının savunma yapmasının ardında mahkeme heyeti kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de takip ettiği davanın karar duruşmasında Bekir Kaya’ya ‘örgüt üyeliği’ suçundan 7 yıl 15 ay hapis cezası verildi. 

 

Aynı davada yargılanan Çetin Çiftçi, Cuma Köylüoğlu ve Bekir Kıran 1 yıl 13 ay, Neriman Urar ve İdris Şaybak ise 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken, Zalal Tanlı, Can Taylan Akdemir ve Mehmet Yalım Eryiğit ise beraat etti. 


Anahtar Kelimeler: bekir kaya
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı