CHP’li Milletvekili Aydın: “Neden yangın söndürme uçağı alınmıyor?”

CHP’li Milletvekili Aydın: “Neden yangın söndürme uçağı alınmıyor?”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bakanlık envanterinde yangın söndürme uçaklarının bulunmamasının gerekçesini sordu. Aydın, ayrıca Bakan Pakdemirli’ye “Türkiye’de orman yangınlarının


Tarih: 30.07.2021 14:56

BURSA (İGFA) - Erkan Aydın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verdiği soru önergesinde Pakdemirli’nin son orman yangınlarına ilişkin kamuoyuna yaptığı açıklamalara atıfta bulundu.

“KULLANILMAZ DEDİĞİNİZ UÇAKLARI NEDEN YENİLEMEDİNİZ?”

Geçtiğimiz yıl Rus şirketle anlaşma yaparak günlük 1.3 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Aydın Bakan Pakdemirli’ye, Bakanlığın envanterinde yangın söndürme uçağının bulunmamasının gerekçesini sordu. "Türkiye’de orman yangınlarının her yıl meydana gelmesine rağmen neden yangın söndürme uçağına gereksinim duymadınız?" diye soran Pakdemirli, şu soruları yöneltti:

"Envanterde şahsınızın da kullandığı uçakla birlikte kaç uçak bulunmaktadır? Bu uçaklar neden kullanılmaktadır? Bakanlığınızın envanterinde yangın söndürme amaçlı kaç helikopter bulunmaktadır? THK uçaklarının “Kullanılmaz” buluyorsunuz? Ancak THK’nın eski yöneticileri söz konusu uçaklarla çok sayıda yangına müdahale ettiklerini ve yangınları büyümeden söndürdüklerini belirtiyor. Bu kişilerden hiç görüş aldınız mı? Eğer uçaklar “Kullanılmaz” ise yenilenmesi için neden bir süreç başlatmadınız? Bu konuda bakanlığınız ile THK arasında neden bir işbirliği oluşmadı?"

PAKDEMİRLİ, "BİZİM THK İLE SORUNUMUZ YOK" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Bakan Pakdemirli, sabah saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamasında; "Burada devletin tüm kurumları var. Maalesef bu konuyu istismar etmeye çalışıp uçaklar üzerinden bir şey söyleyebilir miyiz diyorlar. Coğrafyaya göre uçak değil de helikopterin daha iyi olduğu kararı alınmış. Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil. Hâlâ antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklama yapılıyor.Bu bizi üzmekten başka bir şey değil. Orman teşkilatı istemediği için bunları kullanmayı bıraktık. Yerine çok daha iyi olan, daha fazla verimli uçakları kullandık" demişti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı