İstanbul Zabıtası’ndan gün boyu denetim

İstanbul Zabıtası’ndan gün boyu denetim

İBB, İstanbul’un prestij meydanları, turizm bölgeleri ve ana arterlerin yanı sıra sorumluluk alanları dahilinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.   Denetimler; taksi, dolmuş, minibüs, servis araçları ve ana arterlerde kalan taksi dura


Tarih: 13.08.2021 17:22

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Ekipleri, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerini, kesintisiz ve titiz bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerde; İstanbul’un turizm markasını zedeleyecek faaliyetlerde bulunulması, yolcu seçilmesi ve kısa mesafeler için vatandaşların mağdur edilmemesi gibi konulara dikkat ediliyor. Servis ve yük nakil araçlarında gerçekleştirilen denetimlerle ise yol güzergâh izin belgesi, şoförün sistemde kayıtlı olup olmadığı, koltuk sayısı, emniyet kemerleri gibi hususlara bakılıyor. İstanbulluların trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri sağlanıyor.

KISA MESAFE MAĞDURUYETİ İÇİN SİVİL DENETİM

Zabıta Daire Başkanlığınca 2020 yılı sonbaharında başlatılan sivil taksi denetimleri kapsamında bu güne kadar; kısa mesafede yolcu almayarak fazla ücret tahsil etmeye çalışan taksicilere yönelik sivil zabıta ekipleri tarafından 945 denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymadığı saptanan 127 taksi ilgilisine idari para cezası tutanağı düzenlendi. Bu süreçte İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (TUHİM) de denetime takılan taksilerin izin belgeleri 10 gün, taksi şoförlerinin ticari taşıma araç kullanım belgeleri ise 20 gün süre ile askıya aldı. 

İstanbulluların, huzurlu ve güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak için otogar içerisinde izinsiz olarak faaliyet gösteren seyyar satıcılar faaliyetten men ediliyor. Yurttaşların manevi duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere mani olunuyor. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu