Kocaeli Dilovası’ndaki yıkımlarda muhabire saldırı!

Kocaeli Dilovası’ndaki yıkımlarda muhabire saldırı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıyı kın


Tarih: 22.06.2021 17:36

İSTANBUL (İGFA) - Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki yıkım çalışmalarını takip eden İHA muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalışanı olduğu ileri sürülen  dört kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan, kamerası ve ekipmanları kırılan, Mustafa Uslu hastaneye kaldırıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Saldırganların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını isteyen TGC, yazılı açıklamasında, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği ve son örnekte olduğu gibi şiddete uğradığı bir ortamda toplumsal barışın da sağlanamayacağını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dilovası’ndaki ahırların yıkımı esnasında, görevini yapan İHA Muhabiri Mustafa Uslu’yu yapılan saldırıyı büyük üzüntüyle öğrendim. Basın özgürlüğünün ve emekçilerinin her daim yanında olmuş bir siyasetçi olarak, bu çirkin olayın takipçisi olacağım" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, İHA'nın haberini paylaşarak, "Bu barbarlığı kınıyoruz" paylaşımıyla, muhabir Mustafa Uslu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

https://twitter.com/cemkucuk55/status/1407339814857457668

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı