Selde mahsur kalanlara TSK’dan hava desteği

Selde mahsur kalanlara TSK’dan hava desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 6 helikopter, sel felaketinin yaşandığı Sinop ve Kastamonu'da arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. Mehmetçik helikopterlerleri bölgede mahsur kalan 80 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdi.


Tarih: 12.08.2021 12:01

ANKARA (İGFA)- Milli Savunma Bakanlığı, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu ve Sinop'ta 6 helikopter ile arama-kurtarma çalışmalarına destek vermeye devam ettiklerini duyurdu. Vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik ilgili Bakanlık, kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak devam eden çalışmalarda; ilk olarak bir helikopter ile Sinop'taki Ayancık Devlet Hastanesinden 2 hasta ile farklı bölgelerdeki 43 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Bir başka helikopterimiz ise Kastamonu'da sel bölgelerindeki 12 kişiyi güvenli sahalara taşındığı kaydedildi.

Ankara'dan bölgeye sevk edilen diğer helikopterler ile de selin vurduğu bölgelerdeki 12 vatandaşımız ile Ayancık Devlet Hastanesi'nden 11 hastanın tahliyesi sağlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 6 helikopter sel bölgelerindeki 80 kişiyi kurtarırken bölgedeki hastanelerde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri de yine helikopterlerimiz tarafından bölgeye taşındı. TSK’ya ait helikopterlerin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

https://youtu.be/pI3wZXxc6Ts

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu