Tarihçi yazar Talha Uğurluel’in FETÖ yargılanmasına tahliye

Tarihçi yazar Talha Uğurluel’in FETÖ yargılanmasına tahliye

FETÖ kapsamında silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanan tarihçi yazar Talha Uğurluel’in tahliyesine karar verildi.


Tarih: 25.04.2019 14:45

FETÖ kapsamında silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanan tarihçi yazar Talha Uğurluel’in tahliyesine karar verildi.

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Erzincan’da gözaltına alınan ve 5 aydır tutuklu bulunan tarihçi yazar Talha Uğurluel’in ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılanmasına başlandı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Talha Uğurluel ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme başkanının söz vermesi üzerine savunma yapan Talha Uğurluel, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği etkinliklerde görev aldığını ve resmi makamlar ile gerçekleştirilen projelere katıldığını söyledi.

FETÖ’ye müzahir olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding’de editörlük döneminde kendisine çıkan kitapları için para ödenmediğini bu nedenle işini bıraktığı söyledi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Talha Uğurluel, “Fatih Üniversitesi’nde çalıştığım dönemde turizm öğrencilerine okul dışında ders verdiğim gerekçesiyle üniversiteden 4 kez uyarı aldım. Cemaat okullarında baskı vardır. Ama ben koyun gibi onların dediğini yapmadım. Bu yüzden işten çıktım. FETÖ ile ilgili herhangi bir toplantıya gitmedim. Türkçe Olimpiyatları’na da katılmadım. Bank Asya’da maaşın yatması için hesap açtırdım. Başka bankalarla çalışırdım. Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırmadım” dedi.

Sanık Uğurluel, daha sonra mahkeme başkanının evinde yapılan aramalarda örgüte ilişkin ses ve görüntü kayıtlarının olduğu bir hard disk bulunduğunu söylemesi üzerine “Hard disk yayınevi tarafından bana verildi. Kötü niyetli olsam hard diski temizlerdim” dedi.

Sanık Talha Uğurluel savunmasının sonundan gözyaşlarını tutamadı. Uğurluel oğlunun kendisinin hapishanede olduğunu bilmediğini söyleyerek tahliyesini talep etti.

Uğurluel’in savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak oy çokluğuyla Talha Uğurluel’in tahliyesine karar verdi. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyduğu Uğurluel’in haftada bir kez karakola imza atmasını kararlaştırdı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar: Bu oyun iyice kirlendi

Nesli tehlike altında! Van'da fotokapanla yaban keçisi görüntülendi