Terörist Rodi Çevlik, Ataşehir'de yakalandı

Terörist Rodi Çevlik, Ataşehir'de yakalandı

Bingöl ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Rodi Çevlik kod adlı terörist Sonuç Gürdeğir saklandığı adreste yakalandı.


Tarih: 24.08.2021 09:21

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Bingöl ve İstanbul İl Emniyet müdürlüklerince yapılan çalışma sonucu, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Erzurum eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan "Rodi Çevlik" kod adlı terörist Sonuç Gürdeğir'in, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bir ikamette saklandığı tespit edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 11 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan teröristin 09 Ekim 2014'te Bingöl İl Emniyet Müdürü ve korumasının yaralanması, 2 güvenlik görevlisinin Şehit olması eylemini gerçekleştiren teröristler arasında yer aldığı, ayrıca, 1 Ağustos 2016’da Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen ve 7 Polis memurunun Şehit olduğu, 3 Polis Memurunun yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen teröristlerden olduğu tespit edildi.

Örgüt mensubu adli işlemleri için İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BAKAN SOYLU: "ŞİMDİ HESAP ZAMANI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Atalay Müdürüm; Birçok eyleme karışan, sana ve evlatlarımıza pusu kuran bir hain daha yakalandı… Şehitlerimizin ruhu şâd olsun. Emniyetteki her daim gurur duyduğun kardeşlerin, TURUNCU Kategorideki teröristi kıskıvrak yakaladılar. Şimdi hesap zamanı…" ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum